12 Ιουνίου 2010

Η καρδιά του 1ου Γυμνασίου Γέρακα χτύπησε...στους ρυθμούς της ταραντέλας και μας άγγιξε όλους.

Αθόρυβα και δημιουργικά, όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Γέρακα κ. Ζούτσος, το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα μας προσφέρει εδώ και χρόνια πολιτιστικά στοιχεία υψηλού επιπέδου.

Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στην εκδήλωση, που με πολύ κόπο και αγωνία ετοίμασαν οι καθηγητές και ο Σύλλογος Γονέων, συμφώνησαν με τα παραπάνω. Για τους υπόλοιπους, ετοιμάσαμε αποσπάσματα σε "video" από την εκδήλωση, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη αλλά και χαρά των μουσικών για την πρωτοβουλία.

Η ψυχή της εκδήλωσης ήταν η καθηγήτρια Κορίννα Περτσινίδου που συνεχίζει με τους υπόλοιπους καθηγητές και καθηγήτριες το σπουδαίο αυτό έργο. Οι πρώτες διδάξασες καθηγήτριες Σοφία Λυμπεροπούλου και Ολυμπία Μπαρμπάτη, άνοιξαν διάπλατα τις πολιτιστικές πόρτες, μέσα από συνεργασίες και προγράμματα, με σπουδαία σχολεία απ' όλη την Ευρώπη. Ο Διευθυντής του Σχολείου Γιάννης Κάνδιας, βοήθησε αθόρυβα και αποτελεσματικά σε όλο αυτό το έργο. Φίλοι, Ενεργοί Πολίτες της Ανατολικής Αττικής, υπάρχουν διαμάντια ! Δεν γίνονται όλα με χορηγίες και επιδοτήσεις.

Όσο απομακρυνόμαστε από τον καναπέ μας, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να επικοινωνήσουμε με όλους αυτούς τους ανθρώπους που παίρνουν πρωτοβουλίες και να τους βοηθήσουμε, έστω με την παρουσία μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης. Οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου χόρεψαν υπέροχα στους ρυθμούς της Ταραντέλας. Πού τους έμαθαν ; Απλά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Παραδοσιακές μουσικές και χοροί της Μεσογείου".

Η μαθήτρια Μαρία Νίτσα, τραγούδησε και εντυπωσίασε ακόμη και τους επαγγελματίες μουσικούς.

Για τους "Encardia" δεν χρειάζονται σχόλια. Άξιοι υπερασπιστές της "Γκρεκάνικης" μουσικής παράδοσης. Ενθουσίασαν και ενθουσιάστηκαν, ειδικά μπροστά στο ταλέντο της μικρής Μαρίας.

Ο Δήμαρχος Γέρακα κ. Αθ. Ζούτσος

"Video" από τον χαιρετισμό του Δημάρχου Γέρακα


Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, Ι. Κάνδιας.

"Video" από τον χαιρετισμό του κ. Κάνδια


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 1ου Γυμνασίου Γέρακα κ. Σωτηρόπουλος

"Video" από τον χαιρετισμό του κ. Σωτηρόπουλου

Η υπεύθυνη καθηγήτρια της εκδήλωσης, Κ. Περτσινίδου

"Video"με την εισαγωγή της εκδήλωσης από την Κ. Περτσινίδου


Viva la tarantella...


Η μαθήτρια Μαρία Νίτσα. ΤΑΛΕΝΤΟ.

Στο "video" που ακολουθεί, προσέξτε, στο τέλος, το σχόλιο των μουσικών από το συγκροτήμα Encardia" για την Μαρία !

Οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Γέρακα που με τη συμμετοχή τους στο πολιτιστικό πρόγραμμα "Παραδοσιακές μουσικές και χοροί της Μεσογείου", εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους και στους ρυθμούς της ταραντέλας.
"Video"από το χορευτικό των μαθητριών Αθ. Κούκα, Ρ. Δημοπούλου, Μ. Νίτσα, Μ. Φώτη

Έλα στην ταραντέλα. Όλοι χορεύουμε.


Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers