16 Δεκεμβρίου 2007

Η Εκδήλωση για το άνοιγμα των νέων κρασιών στην Παλλήνη, έδωσε σε όλους μας την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πόσα χρωστάμε αε αυτή τη γη !

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝ.Ο.Α.Α) και τους ανεξάρτητους οινοπαραγωγούς Ανατολικής Αττικής, διοργάνωσε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (πρώην αποθήκες ΚΑΜΠΑ) στην Κάντζα, ένα κυριακάτικο γλέντι με κέφι, τραγούδι, χορό και φυσικά άφθονο κρασί υψηλής ποιότητας από τους παραγωγούς της αττικής γης.
Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την κορύφωση των εκδηλώσεων για την προώθηση και την προβολή των αττικών κρασιών καθώς και να γνωρίσει το κοινό με τους καρπούς του αττικού αμπελώνα, του μεγαλύτερου στην Ελλάδα. Η δραστηριότητα αυτή υποστηρίχθηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατ. Αττικής και έχει καθιερωθεί εδώ και πέντε χρόνια, μετά από πρωτοβουλία τού Νομάρχη Λεωνίδα Κουρή.

Ο κ. Κουρής τόνισε ότι ο αττικός αμπελώνας, ο μεγαλύτερος στην χώρα μας, προσφέρει πραγματικά υψηλής ποιότητας κρασιά και οι παραγωγοί μας εξακολουθούν να δουλεύουν με τον από αιώνες παραδοσιακό τρόπο. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε την τοπική παραγωγή αγροτικών προϊόντων σε μια περιοχή η οποία αναπτύσσεται ραγδαία, και η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής έμπρακτα αποδεικνύει το ενδιαφέρον της με μια σειρά εκδηλώσεων κάθε χρόνο, αναδεικνύοντας και υποστηρίζοντας αυτή την προσπάθεια.

Σε αυτή την κατεύθυνση έκλεισαν και οι φετινές εκδηλώσεις, σε ένα τόπο άρρηκτα συνδεδεμένο με την παραγωγή οίνου, στις παλιές αποθήκες του Καμπά, στην Κάντζα της Αττικής, που εδώ και δύο χρόνια έχουν ανακαινιστεί και διαμορφωθεί σε χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων από την Νομαρχία Ανατ. Αττικής και τον Δήμο Παλλήνης.

Παλιό Οινοποιείο με πατητήρι - στροφιλιά, και πουρλάκι,
κτήμα Καμπά, Γιαλού, Σπάτα

Υδατογραφίες 2007, Βασιλική Παπανδρέου


Όλες οι τοποθετήσεις των παρευρισκομένων πολιτικών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, είχαν ενωτικό χαρακτήρα και προσδιόρισαν ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε αναδεικνύοντας τον πολιτισμό της περιοχής, συμμετέχοντας σε προγράμματα όπως " οι δρόμοι του κρασιού" και να αποφύγουμε την τσιμεντοποίηση της περιοχής με την κατασκευή - εμπορικών κέντρων - τερατουργημάτων, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος.

Πάντως το τεράστιο πανώ στην είσοδο της αίθουσας εικαστικών τεχνών , υπενθύμιζε την αποφασιστικότητα και των ενεργών πολιτών , οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά κάθε πρωτοβουλία.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers