7 Δεκεμβρίου 2007

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ Ν. ΜΑΚΡΗ. ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.« ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;»

« ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;»
Ομιλητές θα είναι οι:
ΕΥΘΥΜΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
ΘΑΝΟΣ ΒΛΑΣΤΟΣ: Αν. Καθηγητής ΕΜΠ, Συγκοινωνιολόγος-Πολεοδόμος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΧΙΖΑΣ: Διευθυντής του περιοδικού ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η ημερίδα θα γίνει στον κινηματογράφο ΑΛΙΚΗ,
Πολιτιστικό & Αθλητικό πάρκο Ν. Μάκρης

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 10.30 πμ

Καθώς ο πλανήτης περιβαλλοντικά βρίσκεται στο κόκκινο, η περιοχή μας με την ιδιαίτερη αισθητικής της, τα μνημεία και τις ιστορικές μνήμες, τους σημαντικούς βιότοπους τις παραλίες και τα πευκοδάση, παρασύρεται σε μια οικιστική ανάπτυξη που οδήγησε το λεκανοπέδιο στα αδιέξοδα του.

Το πράσινο περιορίζεται, ο πεζός εκτοπίζεται, το ποδήλατο που κάποτε ήταν βασικό μέσο μετακίνησης εκδιώκεται, το ΙΧ αυτοκίνητο που είναι κατά μεγάλο μέρος υπεύθυνο για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας κυριαρχεί, το μοντέλο της ανάπτυξης που συμβαδίζει με την καταστροφή της φύσης θριαμβεύει.

Αναζητώντας απέναντι στα απειλούμενα αδιέξοδα μια ενεργητική, γόνιμη στάση που το ευρύτερο κοινωνικό όφελος να υποχρεώνει σε πολιτικές επιλογές με σεβασμό στον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον, η «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας για τις κλιματικές αλλαγές σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει.
Αναδημοσίευση από το συνεργαζόμενο δίκτυο Ανατολική Αττική

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers