1 Μαρτίου 2008

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Συγκίνηση και προβληματισμοί στην εκδήλωση του ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Μια ξεχωριστή εκδήλωση παρακολούθησαν όσοι και όσες μπόρεσαν να παρευρεθούν στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Αγ. Τρύφωνα την Τρίτη 4/3.
Θύμησες παληές από οπτικοποιημένο και σπάνιο υλικό,το οποίο συνδέθηκε αρμονικά σε μια αλληλουχία η οποία βοήθησε τις ομιλήτριες και δεν κούρασε τους καλεσμένους μας.
Η εισαγωγική ομιλία από την Κα Αριστέα Τσιάμη, μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, προσδιόρισε και τις θέσεις μας για τα μεγάλα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας, δεδομένου ότι η εποχή που βιώνουμε είναι η εποχή των ραγδαίων αλλαγών. Για την αναζήτηση νέων προτύπων, νέων απαντήσεων απέναντι σε νέες προκλήσεις, και μιας νέας αντίληψης για την Δημοκρατία.
Η ισότιμη συμμετοχή της γυναίκας στην Κοινωνία, την Οικονομία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Απασχόληση και την Πολιτική αποτελεί το σταθερό εχέγγυο για την διαμόρφωση της κοινωνίας του αύριο.

Οι αναφορές στην Μελίνα Μερκούρη και τους αγώνες της για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, στην Αμαλία Φλέμιγκ, στην Έλη Λαμπέτη, και σε τόσες άλλες γυναίκες μύθους, φόρτισαν με συγκίνηση την ατμόσφαιρα χωρίς όμως να λείψει ο προβληματισμός από τα θέματα που αναπτύχθηκαν για :

  • τον ρόλο της γυναίκας μέσα από την οικογένεια ανά τους αιώνες. (Οπτικοποιημένη παρουσίαση του Αναπτυξιακού & Επιστημονικού Συνδέσμου από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα.
  • την ισότητα των φύλων, Γυναίκα και Πολιτισμός,
  • την Γυναίκα και Πολιτική, Γυναίκα και Αυτοδιοίκηση,
  • την Γυναίκα και Εκπαίδευση, Γυναίκα και Τοπική Ανάπτυξη, Γυναίκα και Περιβάλλον.
    από τις εισηγήτριες,

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΑΛΑΚΛΗ, Εκπ/κός.
ΜΑΡΙΑ ΛΕΒΑΝΤΗ, Δημοτική Σύμβουλος Παλλήνης.
ΠΟΠΗ ΖΗΝΕΛΗ, Δημοτική Σύμβουλος Παλλήνης
ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥ, Νομαρχιακή Σύμβουλος Ν.Α.Α.
A.

Στην εκδήλωση έκανε χαιρετισμό η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, Δρ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, η οποία ενημέρωσε το κοινό για Το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού "Έλλη Λαμπέτη".

Το Κέντρο ιδρύθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας τον Μάρτιο του 2002, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών με καρκίνο του μαστού, καθώς και των οικογενειών τους. Είναι ένα ανεξάρτητο ελληνικό εξωνοσοκομειακό Κέντρο που επιχορηγείται από δημόσιους και ιδιωτικούς χορηγούς.

Ακολούθησαν, στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι βραβεύσεις των ομιλητριών από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας,
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τιμητικές διακρίσεις που δόθηκαν από Βουλευτή, μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Παλλήνης και Γέρακα σε γυναίκες με συμμετοχή και προσφορά σε Δ.Σ. Συλλόγων.




Το Δ.Σ. του Αναπτυξιακού & Επιστημονικού Συνδέσμου Παλλήνης ευχαριστεί :

  • Το Ε.Σ. του Πνευματικού Κέντρου του Αγ. Τρύφωνα για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας,
  • Όλα τα μέλη του Δ.Σ για την συνεισφορά τους στην διοργάνωση της εκδήλωσης

  • Όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας σε κάθε προσπάθειά μας από το 2001 μέχρι σήμερα.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers