23 Αυγούστου 2009

Αττική SOS. Ξανά στο ίδιο έργο θεατές. Πολιτεία και Κοινωνία ασύντακτες μπροστά στην επέλαση της φωτιάς.

Ποιός δεν θυμάται τις προηγούμενες φωτιές που κατέκαψαν σχεδόν τις ίδιες περιοχές ;
Ποιός ενδιαφέρθηκε όμως να οχυρώσει την κοινωνία από μια πιθανή νέα επέλαση της φωτιάς ;

Φθάσαμε να μη μπορούμε να προστατέψουμε ούτε τις βεράντες των σπιτιών μας. Ασύντακτα πορευόμαστε εκκλιπαρώντας για βοήθεια από ένα κράτος χρεωκοπημένο στην μεγαλύτερη μεταπολεμική του κρίση.

Πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν και κανείς δεν τους έχει μάθει ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ. Με τις σαγιονάρες και ένα κλαράκι στο χέρι προσπαθούν να σταθούν απέναντι στη λαίλαπα της φωτιάς που κινείται καταπίνοντας ότι βρει μπροστά της.
Πολίτες που δεν ανεβάζουν καν τις τέντες στις βεράντες των σπιτιών τους και δεν λαμβάνουν καμμία μέριμνα για το μάζεμα των ξερόχορτων στο δικό τους οικόπεδο.

Δήμοι και Κοινότητες που δεν αξιοποιούν το δυναμικό των Ενεργών Πολιτών οργανώνοντάς τους σε μια συμπαγή πολιτοφυλακή που θα είναι εκπαιδευμένη να επεμβαίνει αποτελεσματικά με ρόλους και κινήσεις ακριβείας την δύσκολή ώρα.

Πολιτεία που φαίνεται πως δεν διαθέτει τα απαραίτητα ώστε να σταθεί τουλάχιστον αξιοπρεπώς σε παρόμοιες έκτακτες ανάγκες. Παρεμβαίνει με καθυστέρηση υποβαθμίζοντας τον κίνδυνο και όταν συμβεί το κακό, τρέχει πανικόβλητη και χωρίς μέσα.

Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές γιατί δεν έχουμε διδαχτεί τίποτα από τις συμφορές μας.

Άλλη μια φωτιά ήταν, θα περάσει και θα ξεχαστεί μέχρι την επόμενη, με μια διαφορά όμως, το μικροκλίμα που κρατάει 3 και 5 βαθμούς χαμηλότερα την θερμοκρασία στην Ανατολική Αττική από την τσιμεντούπολη, δεν θα μπορεί πια να λειτουργήσει. Η Πάρνηθα πάει, όπως πάει και το πράσινο που μας περιέβαλλε μέχρι τώρα και συντελούσε σε αυτό.

Τι κάνουμε ; Πείτε μας κι εσείς !

Παλλήνη. 23/08/2009. Ώρα : 10:45. Όρια σχεδίου πόλεως, από οδό Μαρκόνι - Παλλήνη. Η εικόνα αυτή από την αμέσως επόμενη έχει ένα λεπτό διαφορά. Η επέλαση της φωτιάς χωρίς κανένα εμπόδιο αναστολής.

Παλλήνη. 23/08/2009. Ώρα : 10:46. Η εικόνα είναι από ταράτσα παρακείμενης πολυκατοικίας, βλέποντας προς την οδό Μαρκόνι.

Παλλήνη. 23/08/2009. Ώρα : 11:44. Η φωτιά καταπίνει τις παρακείμενες καλαμιές στο ρέμα Παλλήνης και ότι άλλο βρει μπροστά της
Η διευθέτηση του ρέματος στα όρια της Παλλήνης λειτούργησε αποτελεσματικά και σταμάτησε την φωτιά, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά, από την ανεξέλεγκτη επέλασή της προς τις γειτονικές πολυκατοικίες.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers