13 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοιχτή Επιστολή του Κώστα Ρίπη στον Νίκο Έξαρχο

Αγαπητέ Νίκο, με αφορμή την ανοικτή επιστολή σου που διάβασα με πολλή προσοχή, θάθελα να πω και εγώ δύο λόγια, ανοικτά επίσης, σαν Κώστας Ρίπης αλλά και σαν Πρόεδρος του Αναπτυξιακού & Επιστημονικού Συνδέσμου Πολιτών Ανατολικής Αττικής.


Είναι γεγονός ότι στην ενημερωτική συνάντηση που ζήτησες να γίνει στο γραφείο σου, τον Ιούλιο, από μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ανταποκριθήκαμε άμεσα.


Εκπροσωπώντας το διάστημα αυτό τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο, το θεώρησα υποχρέωσή μας να παρέχουμε ό,τι στοιχείο θα μπορούσε να διευκολύνει τους εκπροσώπους Συνδυασμών ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.


Έτσι λοιπόν προηγήθηκε μια αρκετά επίπονη ετοιμασία όλων αυτών των θεματικών ενοτήτων εκ μέρους μας, ώστε στην συνάντηση να είμαστε σε θέση να παραδώσουμε στην ομάδα των συνεργατών σου και ένα έτοιμο υλικό που θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση για την προετοιμασία του προεκλογικού σου προγράμματος.


Το ίδιο ακριβώς έγινε και στην συνάντηση που ζήτησε και πραγματοποίησε μαζί μας και ο νυν Δήμαρχος Γέρακα κ. Αθ. Ζούτσος. Την ίδια αντιμετώπιση θα έχει και οποιοσδήποτε εκ των λοιπών υποψηφίων μας ζητήσει ενημερωτική συνάντηση. Ο Σύνδεσμός μας έτσι λειτούργησε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με διαφάνεια, διάθεση προσφοράς και κυρίως ανιδιοτέλεια.


Δεν έχω κρύψει την κομματική μου ταυτότητα από το 1977, όταν οργανώθηκα σαν φοιτητής στο ΠΑΣΟΚ της αλλαγής και των μεγάλων οραμάτων.


Δυστυχώς, ακόμα και ένα παιδί γνωρίζει πως η τότε εποχή της αθωότητας, σε τίποτα δεν έχει να κάνει με αυτά που ακολούθησαν και που ακόμη και σήμερα, το ίδιο το κόμμα δεν μπορεί και ίσως δεν θέλει να απαλλαγεί. Βολεύεται.


Το «open gov» και άλλες πρωτοποριακές ιδέες συνάντησαν την λυσσαλέα αντίδραση των «κομματόσκυλων» και το βιογραφικό μου όπως και τα δεκάδες χιλιάδες άλλα βιογραφικά τάισαν για καιρό τους πολύχρωμους κάδους ανακύκλωσης.


Ο ρόλος μου όμως ως εκπροσώπου ενός Συνδέσμου Πολιτών που έχει μια αξιοθαύμαστη πολυσυλλεκτικότητα, θα είναι αυστηρά εκεί που απαιτεί η σωστή εφαρμογή του καταστατικού του. Το ίδιο απαιτείται από όλα τα μέλη μας, τα τελευταία 10 χρόνια λειτουργίας του.


Το δικό μας «open gov» τα πάει μια χαρά και η κοινωνία το γνωρίζει καλά.

Η συνάντηση που έγινε στο γραφείο σου, για εμένα ήταν μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία. Μου άρεσε που είχα απέναντί μου έναν άνθρωπο που λειτουργεί σύμφωνα με τις σωστές αρχές διοίκησης, με την ομάδα των συνεργατών σου δίπλα σου και με μια αρτιότητα προσέγγισης όλων των θεμάτων που μπήκαν στην ατζέντα της συζήτησης.


Η δεύτερη συνάντηση που μου ζήτησες να παρευρεθώ, ως εκπρόσωπος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, στο κρίσιμο για όλη την περιοχή θέμα της αποχέτευσης, ανταποκρίθηκα και απλά επιβεβαίωσα την ικανότητά σου να χειρίζεσαι επιτελικά τα σημαντικά θέματα με άψογο τρόπο.

Αυτή είναι και η άποψή μου, την οποία την έχω διατυπώσει σε εσένα και τους συνεργάτες σου από την πρώτη στιγμή.


Η δική μου θέση όσον αφορά στις υποψηφιότητες που θα είχαν βάση ΠΑΣΟΚική ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια να υπάρχει ΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ. Αν ωστόσο υπήρχαν δύο, τότε θα έπρεπε να αποφασίσω μετά από πολλή σκέψη για την τελική μου επιλογή.

Αυτό δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση πως το τελικό κριτήριό μου στις Δημοτικές εκλογές είναι ταυτισμένο με κομματικές γραμμές.


Κανένας πολίτης πια δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένος και οι κομματικοί στρατοί που αναφέρθηκες, και αυτοί ξεδοντιασμένοι είναι.


Ο κόσμος είναι ιδιαίτερα δύσπιστος και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Έχει πάθει και έχει, ως ένα βαθμό, μάθει για τα κομματικά παιγνίδια που στήνονται κάθε φορά. Αυτός είναι ένας ισχυρός λόγος που δεν συμμετέχουν αυτοί που πραγματικά έχουν τα προσόντα να προσφέρουν τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και στην κρατική μηχανή και η απουσία τους και ψυγειοποίησή τους αφήνει έτσι ορθάνοιχτο το πεδίο για αυτούς που καιροφυλακτούν.


Γιαυτά και για άλλα, και επειδή οι στίχοι του Λουκιανού τα έχουν πει αυτά προ πολλού τόσο απλά, τους αφιερώνω γενικά.


Θα κάτσω σπίτι, θ' αράξω σπίτι
γιατί αυτό το έργο το 'χω ξαναδεί
γι' αυτό
Θα κάτσω σπίτι, θ' αράξω σπίτι
κι ας με ξεγράψουν τα ρεμάλια απ' αρχηγό.


Είναι λύση ; και το σιχτίρισμα είναι ; το λες όμως.


Φιλικά


Κ. Ρίπης

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers