26 Απριλίου 2013

Το Αδριάνειο Υδραγωγείο καθαρίζεται από εθελοντές το Σάββατο 27 Απριλίου.

Εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού μονοπατιού της Πάρνηθας

Τετράωρη εθελοντική εργασία για τον καθαρισμό και την ανάδειξη του ιστορικού μονοπατιού πολιτιστικής κληρονομιάς: Αρχαίο Φρούριο Φυλής – Υδραγωγός Ελευσίνας – Διπόταμα – Φυλή.

Με την ολοκλήρωση του επιλεγμένου καθαρισμού θα δοθεί στους πεζοπόρους ανοιχτό και με σήμανση, ένα μονοπάτι που περνά από σημαντικής αρχαιολογικής σημασίας μνημεία, όπως ο αρχαίος υδραγωγός της Ελευσίνας 


 Ο Σύλλογος παρέχει γάντια και εργαλεία καθαρισμού  

Σας περιμένουμε το Σάββατο 27 Απριλίου στο Δημαρχείο Φυλής (Χασιά) 08:00

Υπεύθυνος καθαρισμού: Νίκος Σφακιωτάκης, τηλ.: 6974315908

Δηλώσεις συμμετοχής στο: 210-2411148


Φωτογραφίες από το τμήμα του μονοπατιού που έχει ήδη καθαριστεί).

Υδραγωγός Ελευσίνας

Το Υδραγωγείο του Θριάσιου Πεδίου θεωρείται έργο του Αδριανού. Μήκους πολλών χιλιομέτρων, το Αδριάνειο Υδραγωγείο, μετέφερε καλής ποιότητας νερό από την Πάρνηθα και ήταν ένα τεράστιο τεχνικό έργο. Για την κατασκευή του θα πρέπει να εργάστηκαν τμήματα του στρατού υπό την καθοδήγηση μηχανικών εξειδικευμένων στην υδραυλική. 


Σήμερα οι κάτοικοι της Ελευσίνας το συναντούν μέσα στην πόλη τους κατά μήκος της οδού Δήμητρας με κατεύθυνση προς το Ιερό,το οποίο όμως δεν ήταν το μόνο ευεργετημένο.

 
Αρχαίο Φρούριο Φυλής

Το αρχαίο Φρούριο της Φυλής κατασκευάστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. για τον έλεγχο του δρόμου που ένωνε την Αττική με τη Βοιωτία. Εκεί βρισκόταν ο Αρχαίος Δήμος Φυλής. Το οχυρό διατηρείται σήμερα σε πραγματικά πολύ καλή κατάσταση. Περιβάλλεται από παρθένο δάσος, ενώ η θέα στην Αττική γη και τον Σαρωνικό κόλπο είναι μαγική.


Η Πάρνηθα έχει ενταχθεί από το 1998 στο δίκτυο NATURA 2000, αποτελεί σημαντική περιοχή για τα πουλιά και έχει ανακηρυχθεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers