10 Μαΐου 2012

Βαριές υπογραφές...ελαφριά συνείδηση...βαριά τιμωρία στην κάλπη!

Η μεγάλη κοροϊδία Βορίδη

Δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, έγινε στα μου­λωχτά, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Πιο ειδικά, στις 25 Απριλίου τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, και συγκεκριμένα οι Φίλιππος Σαχινίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Μάκης Βορίδης, Παύλος Γερουλάνος και Γιώργος Κουτρουμάνης, αποφάσισαν να μεταβιβαστεί στο Ταμείο Αξιοποί­ησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. το 34% της ΕΥΔΑΠ και το 34% της ΕΥΑθ, απόφαση που δημοσιεύτηκε την επομένη στο ΦΕΚ 1363.

Το καταπληκτικό είναι, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ότι ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης. ενώ στις 25 Απριλίου συμφώνησε και στις 26 Απριλίου υπέγραφε, επισκέφθηκε την επομένη (27 Απριλίου) την ΕΥΔΑΠ και εφησύχαζε τους εργαζόμε­νους λέγοντας τους πως το νερό αποτελεί συνολικό θέμα, η συζή­τηση για το οποίο ακόμα δεν έχει ξεκινήσει...

Φαίνεται, λένε οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, ότι ο Μάκης Βορίδης ή δεν διάβασε τι υπέγραφε ή περνάει τους πολίτες για «ιθαγε­νείς»... Και αυτό γιατί ρητά στο ΦΕΚ, που φέρει και την υπογραφή του, αναφέρεται ότι το 34% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ «μεταβιβά­ζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία 'Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. «κατά πλήρη κυριότητα, μαζί με τα σχετικά δικαιώματα ψήφου».

Ο Μάκης Βορίδης συνέχισε και μετεκλογικά την τακτική της πιρουέτας αφού με ανακοίνωσή του προσπαθεί να κατευνάσει τηv οργή των εργαζομένων και εμφανίζεται να βρίσκεται σε «σύγκρου­ση» με το ΤΑΙΠΕΔ...

 Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του αποφεύ­γει να πει ότι έχει συμφωνήσει και υπογράψει για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και καταθέτει για τα μάτια του κόσμου «πλατφόρμα» στην οποία μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι «η ιδιωτι­κοποίηση της ΕΥΔΑΠ δεν πρέπει να προσεγγίζεται ως απλή πώληση κάποιων πάγιων περιουσιακών στοιχείων, γιατί αφορά στην εκμε­τάλλευση ενός κοινωνικού αγαθού, που είναι το νερό και μάλιστα από εταιρεία που κατέχει μονοπωλιακή θέση στην αγορά».

Επισημαίνεται, τέλος, ότι τέσσερις από τους έξι υπουργούς που υπέγραψαν την ιδιωτικοποίηση του νερού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου,  Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Κουτρουμάνης και Παύλος Γερουλάνος, δεν εκλέχθηκαν καν βουλευτές.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers