2 Οκτωβρίου 2008

Μπαράζ αντιδράσεων για τις παράνομα τοποθετημένες πινακίδες στο Πανόραμα Παλλήνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ.

Τα μανιτάρια νέας τεχνολογίας δεν φυτρώνουν, αλλά στήνονται, και μάλιστα παντού χωρίς τήρηση ούτε καν των στοιχειωδών κανόνων. Μετά ακολουθούν οι βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, ενεργοί πολίτες, κ.λ.π. σε ένα πρωτότυπο κυνήγι αναζήτησης ευθυνών.

Εδώ αρχίζουν τα ωραία.

Ξέρετε πόσα υπουργεία μπορεί να εμπλέκονται για την αποκαθήλωση μιας και μόνης πινακίδας ;

Πέντε τουλάχιστον συναρμόδια υπουργεία εμφανίζονται σε ρόλο ...Πόντιου Πιλάτου και ομολογούν ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται.

Πέρυσι εντοπίστηκαν 6.046 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και υποβλήθηκαν 2.943 μηνύσεις. 4.404 περιπτώσεις εμπίπτουν στις διατάξεις των άρθρων 10 και 11 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) του 1999.

Μετά την έρευνα το υπουργείο διαπίστωσε ότι 4.352 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες παρέμεναν στο... ύψος τους. Ξεκίνησε η διαδικασία νέας ενημέρωσης και επιδόθηκαν εντάλματα σε 2.116 περιπτώσεις και σε 887 περιπτώσεις έγιναν καθαιρέσεις. Υποβλήθηκαν επίσης 23 μηνύσεις σε βάρος δήμων στα όρια των οποίων εντοπίστηκαν οι παρανομίες.

Το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, περιορίζεται στην καταγραφή των νόμων, αναλαμβάνοντας την ευθύνη μόνο για τις εθνικές οδούς. Προαναγγέλλει ότι βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την οριοθέτηση και τον έλεγχο της υπερβολικής χρήσης υπαίθριας διαφήμισης. Εμμέσως προκύπτει ότι το υπουργείο δεν έχει εντοπίσει προβλήματα στον τομέα ευθύνης του, ενώ παραλείπει να πει ότι οι υπηρεσίες του έχουν ευθύνη να επέμβουν σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι οι δήμοι δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Από το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται ότι έχει σταλεί επανειλημμένως οδηγίες σε δήμους και περιφέρειες, αλλά αποκαλύπτει ότι κατά τη διαδικασία αποκαθήλωσης προκύπτουν τεχνικά και άλλα προβλήματα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Απαιτείται πολλές φορές η διακοπή της κυκλοφορίας κεντρικών οδών, η λήψη ιδιαίτερων μέτρων ασφαλείας, η χρησιμοποίηση πολύ μεγάλων γερανών, αλλά και η αντιμετώπιση σφοδρών αντιδράσεων και συμπλοκών, που ενίοτε φθάνουν και σε τραυματισμούς»!

Το υπουργείο Μεταφορών, όμως, επικαλείται αποφάσεις του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες αρμόδιοι για την τήρηση των νόμων είναι οι δήμαρχοι και κοινοτάρχες, ενώ σε περίπτωση ολιγωρίας οι περιφέρειες και τα συναρμόδια υπουργεία. Με άλλα λόγια, φαύλος κύκλος, αφού ενίοτε υπάρχουν και οι τραυματισμοί, όπως ομολογείται από το υπουργείοεσωτερικών.

Το υπουργείο Ανάπτυξης εμπλέκεται λόγω της ΔΕΗ. Ο υπουργός κοινοποιεί απλώς το έγγραφο της επιχείρησης στο οποίο η διοίκηση παραδέχεται: «Ενδέχεται να υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις ηλεκτροδοτούμενων διαφημιστικών πινακίδων που δεν είναι γνωστές στις υπηρεσίες μας, δεδομένου ότι η ηλεκτροδότησή τους πραγματοποιήθηκε με παράνομη επέκταση εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης νομίμως ηλεκτροδοτούμενου κτιρίου ή καταστήματος». Βεβαίως δεν αναφέρονται οι πιθανοί κίνδυνοι ηλεκτροπληξίας από τέτοιες παράνομες συνδέσεις.

Το θέμα της ηλεκτροδότησης είναι σοβαρότερο και δεν είναι άγνωστο στις υπηρεσίες της ΔΕΗ, οι οποίες τον Νοέμβριο του 2006 ενημέρωναν τον Συνήγορο του Πολίτη ότι οι έλεγχοι που έγιναν σε έξι φωτιζόμενες διαφημιστικές πινακίδες στο τμήμα της λεωφόρου Κηφισίας που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου αποδείχθηκε ότι όλες είχαν ρευματοδοτηθεί παράνομα! Μάλιστα γινόταν και ρευματοκλοπή, αφού σε μία περίπτωση τον... λογαριασμό πλήρωνε ο δήμος και οι δημότες μέσα από τα τέλη καθαριότητας, ενώ σε άλλη χρεωνόταν η ίδια η ΔΕΗ με παράνομη σύνδεση από το δίκτυό της. Σε έρευνες που έγιναν σε πινακίδες της Αττικής οδού (αρμοδιότητας του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ) διαπιστώθηκε ότι 18 ήταν παράνομες και διακόπηκε η ρευματοδότηση. Το έγγραφο όμως της ΔΕΗ αποκαλύπτει ότι και μετά τη διακοπή «συνεχίζουν να ηλεκτροδοτούνται από γεννήτριες»!

Αφού ενημερωθήκαμε για τις αρμοδιότητες και τους ρόλους του κάθε υπουργείου, ας έρθουμε και στη γειτονιά μας στο Πανόραμα Παλλήνης όπου έχουμε νέες τοποθετήσεις διαφημιστικών πινακίδων. Ακολουθούν οι ερωτήσεις του Bουλευτή Αττικής κ. Βρεττού και της Δημοτικής Συμβούλου Παλλήνης κ. Ζηνέλη για το ίδιο θέμα.

Nτίνος Βρεττός

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Περιφέρεια Αττικής

2/10/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς κ. κ. Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

Θέμα: Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις διαφημιστικών πινακίδων στην Λεωφ. Μαραθώνος

Στην με αριθμ.3521/19/12/07 ερώτηση μου, έθεσα το ερώτημα των διαρκώς αυξανόμενων διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος της Λεωφ. Λαυρίου και της Λεωφ. Μαραθώνος, επικαλούμενος την κείμενη νομοθεσία αλλά και πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς και την επείγουσα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (34/23-5-2007) για την άμεση εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Η με αριθμ.πρωτ.1283/11/1/2008 απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Νάκου, ανέφερε ότι «ο γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του παρήγγειλε στον πρόεδρο της ΤΕΟ Α.Ε., την αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται τοποθετημένες στους προαναφερόμενους χώρους αρμοδιότητας της».

Στην ίδια απάντηση αναφέρεται ότι «το υπουργείο επανειλημμένως έχει προβεί στην αποστολή οδηγιών προς τους ΟΤΑ και τις Περιφέρειες, για το θέμα της υπαίθριας διαφήμισης».

Σας διαβεβαιώ ότι δέκα μήνες μετά την απάντηση σας, όχι μόνο καμία πινακίδα δεν έχει αφαιρεθεί αλλά συνεχώς τοποθετούνται νέες και μάλιστα σε σημεία που ενέχουν κινδύνους για την οδική ασφάλεια.

Συγκεκριμένα στην Λεωφ. Μαραθώνος πρόσφατα τοποθετήθηκαν νέες ογκώδεις διαφημιστικές πινακίδες στην είσοδο του οικισμού Πανοράματος αλλά και σε άλλα σημεία στο κέντρο της Παλλήνης κατά μήκος της Λεωφ. Μαραθώνος.

Επειδή αναγνωρίζετε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι πινακίδες αυτές είναι παράνομα τοποθετημένες, αλλά και επειδή η αποστολή εγκυκλίων όπως φαίνεται μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ

Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και την άμεση αφαίρεση των διαφημιστικών πινακίδων;

Ο ερωτών βουλευτής

Ντίνος Βρεττός


Χθες 1.10.2008 συνεχίστηκε η τοποθέτηση γιγάντιων διαφημιστικών πινακίδων στη Λ. Μαραθώνος (είσοδος οικισμού Πανοράματος).
Σας στέλνω σχετικές φωτογραφίες, καθώς και την ερώτηση που κατέθεσα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Πόπη Ζινέλη
Δημ. Σύμβουλος Παλλήνης


ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΖΙΝΕΛΗ

Δημοτική Σύμβουλος Παλλήνης Παλλήνη, 1 Οκτωβρίου 2008

ΠΡΟΣ: 1. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης

2. Δήμαρχο Παλλήνης

ΚΟΙΝ.: 1. Δημοτικούς Συμβούλους Παλλήνης

2. Εξωραϊστικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Πανοράματος Παλλήνης

3. Φορείς της Παλλήνης

4. Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής

5. Τοπικός Τύπος & Μ.Μ.Ε.

Κύριοι,

Είναι γνωστός σε όλους μας ο διάλογος που έχει αναπτυχθεί τη χρονιά που μας πέρασε, σχετικά με την τοποθέτηση φωτιζόμενων γιγάντιων χώρων διαφήμισης στη Λ. Μαραθώνος, από την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Παλλήνης (ερώτημα Γ. Σμέρου, ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Νεολόγος»).

Οι επιφυλάξεις μας για τη νομιμότητα της τοποθέτησής τους διατυπωμένες.

Οι ανησυχίες μας για την ασφάλεια των οδηγών αναμφισβήτητες και διατυπωμένες και από επίσημους φορείς οδικής ασφάλειας.

Οι αντιρρήσεις μας για την αλλοίωση της εικόνας του φυσικού περιβάλλοντος, σαφείς.

Με αφορμή την αιφνιδιαστική τοποθέτηση δύο (2) νέων τέτοιων γιγαντοχώρων διαφήμισης στην είσοδο του οικισμού Πανοράματος, φθάνοντας τις οκτώ (8) σε μια απόσταση μόλις 500 μέτρων, πάνω στην καμπυλότητα επικίνδυνης στροφής της Λ. Μαραθώνος, ερωτώ:

  1. Σε ποιο νομοθετικό πλαίσιο εντάσσεται η συνέχιση της τοποθέτησης αυτών των τεράστιων χώρων διαφήμισης, πάνω στα πεζοδρόμια της Λ. Μαραθώνος;
  2. Ποιο επίσημο όργανο αποφάσισε τη χωροθέτησή τους στο συγκεκριμένο σημείο ;


Αναμένω την έγγραφη απάντησή σας.

Με τιμή,

Κ. Ζινέλη


Ακολουθεί η επιστολή του ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, όπως μας εστάλη στο e-mail του ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ στις 9/10/2008.

Σας αποστέλλουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς τον Δήμο Παλλήνης για την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων σε χώρο που ανήκει στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Δημοσίων Υπαλλήλων (ΟΣΔΥ) και αποτελεί τον προς διαμόρφωση κοινόχρηστο χώρο της εισόδου του οικισμού μας. Χρόνιο αίτημα των κατοίκων ήταν η διαμόρφωση και ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου και η απόδοσή του στους κατοίκους που ανήκει. Αντ' αυτού δεχόμαστε την βάναυση αισθητική κακοποίησή του (αλήθεια για ποίο όφελος;)
Μέχρι σήμερα 9/10/2008 καμμιά δεν είναι η απάντηση του Δήμου στην διαμαρτυρία μας.
Σας ενημερώνουμε και για τις δικές σας ενέργειες

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Παλλήνη 1 Οκτωβρίου 2008

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ

Τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Σπύρο Κωνσταντά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1. Πρόεδρο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης

2. κ. Θ. Γκοτσόπουλο, πρ. Δήμαρχο, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

3. κ. Α. Μπουντουβά, επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης

4. Δ.Σ. Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δημοσίων Υπαλλήλων (ΟΣΔΥ)

5. Τοπικό τύπο

Κύριε Δήμαρχε,

Χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Πανοράματος ήταν και παραμένει, η αναβάθμιση και διαμόρφωση της εισόδου του οικισμού τους. Οι πάγιες δεσμεύσεις του Δήμου, που έχουν καταγραφεί και στο εκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού σας, αναγνώριζαν την ανάγκη και την κατέτασσαν στις προτεραιότητες του Δήμου για την περιοχή. Οι κάτοικοι με σοβαρότητα, αναγνωρίζοντας τον όγκο των προβλημάτων του Δήμου μας, αναμένουν με στωικότητα την έναρξη των όποιων έργων -και είναι πολλά (λεωφ. Κύπρου, πλατεία, σήμανση οδών κλπ)- που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Αντί όλων αυτών, με περισσή ταχύτητα, είδαν σήμερα να τοποθετούνται δύο γιγαντιαίες φωτιζόμενες διαφημιστικές πινακίδες (ίδιες με αυτές που έχουν από παλαιότερα τοποθετηθεί επί των πεζοδρομίων της λεωφ. Μαραθώνος), εντός του τριγωνικού οικοπέδου που σχηματίζεται στην είσοδο του οικισμού, στην συμβολή της Μαραθώνος με την λεωφ. Κύπρου, δηλαδή στο προς διαμόρφωση και ανάπλαση οικόπεδο της εισόδου του οικισμού. Ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο διεκδικήθηκε και κατακυρώθηκε στον ΟΣΔΥ μετά δικαστική διαμάχη ως κοινόχρηστος χώρος, προκειμένου να αποδοθεί μετά από απόφαση Γ.Σ., όπως και όλοι οι υπόλοιποι τέτοιοι στον Δήμο.

Με την επιστολή μας αυτή μεταφέρουμε την άμεση, έντονη αγανάκτηση και δυσφορία όλων των κατοίκων του Πανοράματος, που βλέπουν με την άδεια του Δήμου μας (αφού η διαχείριση των διαφημιστικών πινακίδων γίνεται με την ευθύνη της Δημοτικής Επιχείρησης), να υποβαθμίζεται βάναυσα, απρόκλητα και αναίτια η περιοχή μας.

Γνωρίζοντας και τις αλλεπάλληλες αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, αλλά και τις σχετικές αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης (ΥπΕσΔΔΑ, ΥΠεΧωΔΕ) για την απαγόρευση ανάρτησης σχετικών διαφημιστικών πινακίδων, που εκτός της αισθητικής προσβολής, συμβάλλουν τα μέγιστα στην πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, δηλώνουμε ότι δεν συναινούμε στην απόφαση για τοποθέτηση των πινακίδων, μέσα σε ένα χώρο που πρώτιστα ανήκει και πρέπει να διατεθεί στους κατοίκους του οικισμού μας.

Ζητάμε την άμεση αποκαθήλωση και απομάκρυνση των δύο πινακίδων και αναμένουμε την θετική σας τοποθέτηση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας


Τριγώνης Ευάγγελος Παπανικολάου Βίκυ


Τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης της 22ας Οκτωβρίου 2008.

Σας στέλνω την τοποθέτησή μας σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Παλλήνης στις 22-10-2008.
Ζητήθηκε η δυνατότητα σχολισμού της απάντησης του Δημάρχου σχετικά με προγενέστερη ερώτηση μου, αλλά απορρίφθηκε με αιτιολογία "το ένα λεπτό που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ. "

Με λύπη μου αναγκάσθηκα να τους υπενθυμίσω ότι τα τέσσερα λεπτά που απαιτούνται για να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας δεν αποτελούν τροχοπέδη στη λειτουργία του Δ.Σ. αλλά και πάλι δεν τα κατάφερα. Σας ζητώ την συνεργασία σας ώστε το κείμενο που ακολουθει να γινει γνωστό σε όσους ενδιαφέρονται. Επισυνάπτω και την αρχική μου ερώτηση προς
τον Δήμαρχο,η οποια προκάλεσε την αποψινή απάντηση-συζήτηση.

Ευχαριστώ για την συνεργασία.
Πόπη Ζινέλη
Δημοτική Σύμβουλος Παλλήνης
Μέλος της Δημοτικής ομάδας "Παλλήνη -Μέλλον"

Πόπη Ζινέλη

Δημοτική Συμβουλος Δήμου Παλλήνης

Μέλος της Δημοτικής παράταξης « ΠΑΛΛΗΝΗ ΜΕΛΛΟΝ»

Παλλήνη 22-10-2008

Υπαίθριες Διαφημιστικές Πινακίδες στο Δήμο Παλλήνης

Υπάρχει ένα τριπλό θέμα.

  1. Κατ΄ αρχάς υπάρχει σοβαρό νομοθετικό πρόβλημα Πανελλαδικώς, τόσο από την απόφαση του Συμβουλίου της επικρατείας, όσο και από το νομοθετικό κενό που υποστηρίζουν ότι υπάρχει σε επίπεδο εφαρμογής της νομιμότητας και της επιβολής των κυρώσεων. Ελπίζουμε η νέα πρόταση του ΙΤΑ να δώσει λύση,που να μπορεί να εφαρμοσθεί .
  2. Σε επίπεδο τοπικό τώρα έχουμε σωρεία παρατυπιών Να πως ξεκίνησε η εισήγηση της διοίκησης στο 7ο Θέμα στις 16 Μαΐου 2007 «στην έννοια της υπαίθριας διαφήμισης κατά τον νόμο 2946/2001 περιλαμβάνεται…………».Και ενώ μας αναφέρθηκε ο ορισμός των λέξεων, ενώ μας έγινε διαβεβαίωση σε οκτώ σημεία (σύμφωνα με τα πρακτικά) από τον κο Τέντη και τον Δήμαρχο ότι «όλα θα γίνουν σύμφωνα με τον Νόμο 2946», «σύμφωνα με τις προδιαγραφές των νόμων» , «στα σημεία που επιτρέπει ο νόμος» κ.λ.π…..» ξεχάστηκαν να αναφερθούν τα παρακάτω:

Στον Νόμο 2946/2001

  • Το εδάφιο ε, της παραγράφου 2, του άρθρου 2 που αναφέρει την «…απαγόρευση της τοποθέτησης υπαίθριας διαφήμισης στο κατάστρωμα των πεζοδρομίων…»
  • Η παράγραφος 2 του άρθρου 3 η οποία τονίζει ότι ¨πρέπει να προηγηθεί έγγραφη γνώμης της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού ελέγχου (Ε.Π.Α.Ε.) της οικίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης¨, για την εκάστοτε απόφαση Δ.Σ.
  • Η παράγραφος 4 του άρθρου 3 που αναθέτει αρμοδιότητες στην περιφέρεια ή στην Νομαρχία όσον αφορά τις εθνικές οδούς και τους αυτοκινητόδρομους με απαραίτητη την γνώμη της ΤΕΟ ΑΕ

Στο άρθρο 11 του ΚΟΚ

  • Η παράγραφος 1 κατά την οποία «απαγορεύεται οποιαδήποτε διαφήμιση επί των εθνικών και επαρχιακών οδών σε ζώνη μέχρι 150 μέτρα από τις δυο πλευρές του άξονα των οδών ή 40 μέτρων όταν διέρχεται μέσα από κατοικημένη περιοχή»!
  • Η παράγραφος 2 όπου «απαγορεύεται η τοποθέτηση οποιασδήποτε πινακίδας η οποία προκαλεί θάμπωση στους χρήστες της οδού……»
  • Η παράγραφος 3 όπου «απαγορεύεται η τοποθέτηση έγχρωμων φωτεινών πινακίδων σε απόσταση 20 μέτρων από κάθε φανό σηματοδότησης….»

( Αλήθεια γνωρίζει η ΔΕΗ ότι οι φανοί σηματοδότησης χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες για να ¨κλέβουν¨ ρεύμα ώστε να γίνονται φωτιζόμενες?)

Στις 23 Μαΐου 2007, η εγκύκλιος 34 , φθάνει στον Δήμο από το ΥΠΕΣΔΑ. Δεν κοινοποιείται σε κανέναν Δημοτικό Σύμβουλο και δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτήν….Τι ζητά? Την άμεση εφαρμογή του ΚΟΚ και των άρθρων του νόμου 2946 στο σύνολό του!

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν για «να ξεκαθαρισθεί το τοπίο» περί ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου!

Βεβαίως κε Δήμαρχε καταλήξαμε να ψηφίσουμε , την διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων διαφήμισης από την ΑΔΕΠ , αλλά ποτέ δεν θυμάμαι να αναφέρθηκαν όλα τα παραπάνω, ποτέ δεν θυμάμαι να κατατέθηκε στις εισηγήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πίνακας με την χωροθέτηση των σημείων διαφημιστικής προβολής. Θυμάμαι όμως πολύ καλά την απόφασή μας «Να μελετήσει τις προτεινόμενες θέσεις επιτροπή της ΑΔΕΠ (αναφέρεται στα πρακτικά) η οποία θα ενημέρωνε στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο…»

3. Αυτήν την ομόφωνη απόφαση έχετε κε Δήμαρχε !!! Την συναίνεση μας στην τήρηση της νομιμότητας, η οποία φαίνεται ξεκάθαρα σε όποιον διαβάσει τα πρακτικά της συνεδρίασης

Και για να μην λησμονήσουμε την αφορμή που μας έφερε να συζητάμε αυτή την στιγμή, το δάσος των διαφημιστικών πινακίδων στην είσοδο του Πανοράματος!!! Όχι μόνο παραβιάζει τα προαναφερθέντα αλλά δικαιολογημένα προκαλεί την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων.Γνωρίζω προσωπικές διαμαρτυρίες κατοίκων. Υπάρχει έγγραφη καταγγελία-διαμαρτυρία του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου του Πανοράματος (ο οποίος με απαράδεκτο τρόπο φιμώθηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ.).Κατατέθηκε μήνυση από τον συνεταιρισμό Δημοσίων Υπαλλήλων σχετική με τον χρησιμοποιούμενο χώρο για τις διαφημιστικές πινακίδες στην είσοδο του Πανοράματος (Έχουν φθάσει τις 12 πάνω στην καμπυλότητα της στροφής!!!)

Επειδή λοιπόν η ομόφωνη απόφασή μας απαιτούσε την τήρηση της νομιμότητας και αυτό δεν προκύπτει από την εξέλιξη των πεπραγμένων, προτείνεται να ξανασυζητηθεί το θέμα στην ΑΔΕΠ, λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα και να έρθει η πρότασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και έγκριση, ως οφείλεται.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα που αναφέρει ο Δήμαρχος σε συνέντευξη του σε τοπική εφημερίδα θα απαντηθούν εκτός Δημοτικού Συμβουλίου λόγω του περιορισμένου χρόνου που μου δίνεται(ένα λεπτό!!!)

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers