31 Ιανουαρίου 2010

Ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2010.

Οι Φίλοι και τα Μέλη του ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, βρεθηκαν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στον φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Γλυκών Νερών και πραγματοποίησαν την 1η τους εκδήλωση για εφέτος.

Κοπή της πίτας με ταυτόχρονη παρουσίαση του έργου του νεοσύστατου Συλλόγου, στην διευρυμένη του βάση από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα, καθώς και την ανακοίνωση των προγραμματισμένων του εκδηλώσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2010.


Να ευχηθούμε Καλή και Δημιουργική Χρονιά σε όλους.

Η παρουσίαση των θεμάτων με τα οποία ασχολήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. το τελευταίο τρίμηνο καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων του Συλλόγου έγινε από τον Κ. Ρίπη - Αν. Πρόεδρο του Συνδέσμου.

Μετά την πραγματοποίηση στις 15/11/2009 των αρχαιρεσιών του διευρυμένου Συλλόγου, η οποία προέκυψε από τροποποίηση του καταστατικού, το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα στις 24/11/2009.

Σειρά θεμάτων τρέχουσας επικαιρότητας χρειάστηκε να τα παρακολουθήσουμε από κοντά, αναδεικνύοντας τον ρόλο αλλά και τους σκοπούς που πρέπει να υπηρετεί αυτός ο Σύλλογος.


4/12/2009. Ημερίδα του ΥΠΕΚΑ - Ανοιχτό Forum με θέμα «Το Περιβαλλοντικό έγκλημα»

8/12/2009. Πυρκαγιές Ανατολικής Αττικής- Πολιτικές και Μέτρα Αποκατάστασης. Σημαντική πρωτοβουλία του ΓΕΩΤΕΕ.

14/12/2009. Ανάδειξη του μεγάλου θέματος της έλλειψης ασφάλειας της Λεωφόρου Μαραθώνος από το "ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ"


12/1/2010. "ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ"


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ


8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


3 ΜΑΪΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

(Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας μάς υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της προστασίας του θεμελιωδών δικαιωμάτων της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου, όπως κατοχυρώνονται από το άρθρο 19 της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ, αλλά και από το Σύνταγμά μας. Χωρίς αυτά τα δύο θεμελιώδη δικαιώματα, η Δημοκρατία είναι κενή περιεχομένου.)

5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

(Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.)

Η φετινή εκδήλωση αποτελεί την 4η και θα είναι διημερίδα.

1η ΗΜΕΡΑ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

2η ΗΜΕΡΑ : ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ακολουθούν οι τοποθετήσειςαπό τους συντονιστές των τοπικών συμβουλίων και οι χαιρετισμοί των προσκεκλημένων.


ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ (Χρ. Λυμπεροπούλου)



ΓΕΡΑΚΑΣ ( Γ. Σκαρλόπουλος)

Στοίχιση  στο  κέντρο


ΠΑΛΛΗΝΗ ( Αχ. Σπυρόπουλος)


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ( Κατερ. Παπανικολάου)



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ( Γιάννης Σμέρος)



Τοποθέτηση του Προέδρου του Συνδέσμου κ. Θ. Σταματίου



Χαιρετισμός του Δήμαρχου Γλυκών Νερών κ. Γ. Σιώκου



Χαιρετισμός του Δήμαρχου Γέρακα κ. Αθ. Ζούτσου



Χαιρετισμός από τον Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής κ. Π. Ασπραδάκη



Παρέμβαση του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής κ. Βρεττού

Χαιρετισμός του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Νομαρχ. Συμβουλίου Αν. Αττικής κ. Αθ. Μπαλή



Χαιρετισμός του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημ. Συμβουλίου Παλλήνης και πρ. Δημάρχου κ. Θ. Γκοτσόπουλου



Χαιρετισμός του Γ. Γραμματέα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Αν. Αττικής
κ. Οδ. Ρομπάκη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση στις 31-01-2010 με αφορμή τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Γλυκών Νερών.

Στην εκδήλωση ο Προεδρος του Δ.Σ Θ. Σταματίου, ο Αναπλ. Πρόεδρος Κ. Ρίπης, ο Γ. Γραμματέας Οδ. Ρομπακης,οι Αντιπρόεδροι και υπεύθυνοι ομιλητές απο τα Γλ. Νερά και Γέρακα Χ. Λυμπεροπούλου και Γ. Σκαρλόπουλος, από Παλλήνη ο κ. Αχ. Σπυρόπουλος (Αν. Τύπου Δημ. Σχέσεων), ο κ. Γ. Χατζηγαβριήλ (Αν. Τύπου Δημ. Σχέσεων), Επιτροπή Ισότητας Αικ. Παπανικολάου (Ταμίας Δ.Σ), Επιτροπή Νεολαίας Ι. Σμέρος (Εφορος Δ.Σ.),

στίς σύντομες ομιλίες τους τόνισαν ότι το υφιστάμενο διοικητικό σύστημα της χώρας μας και όσοι μέχρι σήμερα το έχουν υπηρετήσει δηλαδή :

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟ

ΙΚΗΣΗ - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις σε προβλήματα της περιοχής μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη πριν την προετοιμαζόμενη Διοικητική Μεταρύθμιση που το διοικητικό σύστημα της χώρας θα αποτελείται από την :

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ούτως ώστε προβλήματα όπως:

- Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑ

ΘΑΡΙΣΜΟΥ.
- Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ - Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΕΥΘΡΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΛΟΦΟΣ ΛΕΒΙΔΗ, ΛΟΦΟΣ ΚΕΡΑΙΑΣ, ΛΟΦΟΣ ΦΟΥΡΕΣΙ, ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ, ΚΤΗΜΑ ΔΕΗ).
- Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.
- Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
- Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΒΡΕΦΟΝ

ΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.
- Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ)
- Η ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.
- Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ.
- ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ,
- Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ).
- Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 1604/1986 ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Σ’ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ

ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ.
- Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝΥΠΟΔΟΜΩΝ (ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΛΑΚΟΥΒΕΣ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΟΜΒΡΙΩΝ ΚΛΠ).

Να ενταχθούν σ’ ένα προγραμματικό πλαίσιο διεκδίκησης πριν από τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης του Νοεμβρίου 2010. Αρκετά από τα παραπάνω δεν επιβαρύνουν το κρατικό προϋπολογισμό, απαιτείται όμως πολιτική θέληση (Στρατόπεδο Λάμπρου, Λόφος Κεραίας, Λόφος Φούρεσι)

Απαίτησαν τόσο από τη Κυβέρνηση ό

σο και από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων της περιοχής μας και της Ανατολικής Αττικής με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.

Απαίτησαν από τον Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, την Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και τους άλλους Βουλευτές, με υπευθυνότητα να πάρουν πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας και της Ανατολικής Αττικής. Επεσήμαναν ότι είναι επιτακτική ανάγκη μέσα στο Α΄ εξάμηνο του 2010 να

υπάρξει ένα συγκεκριμένο σχέδιο αποφάσεων.

Τόνισαν με έμφαση ότι οι Πολίτες των Μεσογείων και της Ανατολικής Αττικής δικαιούνται ένα καλύτερο περιβάλλον με υποδομές για την περιοχή τους και ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και των Βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας.

Των παραπάνω επισημάνσεων υποστήριξαν στη συνέχεια με σύντομες τοποθετήσεις τους ο Δήμαρχος Γλυκών Νερών κ. Γ. Σιώκος, ο Δήμαρχος Γέρακα κ. Α. Ζούτσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης κ. Θ. Γκοτσόπουλος (Πρώην Δήμαρχος), ο Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής κ. Α. Μπαλής και ο Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής κ. Παντελής Ασπραδάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους και χαιρέτισαν (στη συνέχεια αποχώρησαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ) οι Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής κ.κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου (Υφυπουργός Παιδείας), Β. Οικονόμου, Ν. Βρεττός.

Γραπτούς χαιρετισμούς για την εκδήλωση έστειλαν οι Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής κ.κ. Θ. Πάγκαλος (Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης), Γ. Βλάχος, Ν. Καντερές, Α. Μπούρας.

Ακόμη παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Υποψήφιοι Βουλευτές (Εκλογές 2009) κ.κ. Ν. Αναστασίου, Μ. Πανταζή, οι Νομαρχιακόι Σύμβουλοι κ.κ. Δ. Μπαρούτας, Α. Ζηρογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Γλυκών Νερών κ.κ. Σ.Παππάς, Α. Κοντομίχαλος, ο Αντιδήμαρχος Γέρακα κ. Σ.Δρούγκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (Γλυκών Νερών) Σ.Θανάσης, Χ. Βιδαλάκη, Ε. Αλμπάνης, Μ. Κακουλάκη, Λ. Κασαγιάννης, Γ. Βαληλής, (Γέρακα) Δ. Βελιώτης, Α. Βίτσιος, Β. Μελισσά ( Παλλήνης) Γ. Σμέρος (Πρώην Δήμαρχος), Γ. Μερτζάνος, Π. Ζινέλη, Μ. Λεβαντή, Α. Μπουντουβάς, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Πικερμίου κ. Σ. Παναγιωτίδης, το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ κ. Η. Δόλγυρας, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ανατολικής Αττικής κ Δ. Γιαννουσόπολος το μέλος του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ κ. Α. Παπαδαντωνάκης ο Γ. Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Θεσσαλών Μεσογείων κ. Λ. Ζάχος, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μεσηνίων κ.κ. Ν. Νικητόπουλος, Α. Ηλιόπουλος η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Γέρακα κ Ρ. Ρουμελιώτη και ο Πρώην Γ. Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ν. Έξαρχος.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers