12 Μαρτίου 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ - 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ :


« Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ »

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από :


το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ TOY ΔΗΜΟY ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ

& τον ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ



Χαιρετισμοί :

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Π.Κ. ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ.

ΑΛΕΚΑ ΠΗΛΙΧΟΥ : ΜΕΛΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν.Α.Α.Α.




ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΒΑΣΙΑ : Μέλος Ε΄ ΕΛΜΕ.

Τίτλος Ομιλίας : (Γυναίκα και Εκπαίδευση)


ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ : Πρόεδρος Δ. Σ. Ένωσης Συλλόγων Γονέων Παλλήνης.

Τίτλος Ομιλίας : (''Ανασταλτικοί παράγοντες στην κοινωνική συμμετοχή των γυναικών)

ΛΙΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ : Πρόεδρος Δ.Σ. Εργαζομένων Δήμου Γλυκών Νερών.

Τίτλος Ομιλίας : (Γυναίκα και Συνδικαλιστικό Κίνημα)

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ : Πρόεδρος Δ.Σ. Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου

Γλυκών Νερών «Πράσινος Λόφος».

Τίτλος Ομιλίας : ( Γυναίκα και Τοπική Ανάπτυξη - Περιβάλλον )

ΠΕΤΡΟΥ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ : Πρόεδρος Δ.Σ. Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου

Παλλήνης «Ο Παλληνεύς».

Τίτλος Ομιλίας : (Η Γυναίκα γιατρός από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα)


ΟΜΙΛΙΑ Θ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Είναι γεγονός ότι ζούμε σε έναν κόσμο με ανισότητες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές, σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινότητα εκμετάλλευσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του παραγόμενου ανθρώπινου πλούτου.

Ο ρόλος της γυναίκας στη οικοδόμηση όλων των σύγχρονων κοινωνιών είναι αδιαμφισβήτητος. Υπάρχει όμως ακόμη δρόμος για την πραγματική ισότητα των δύο φύλων, για τη δημοκρατία στις αποφάσεις και για τη συμμετοχή της γυναίκας στην καθημερινή μας πρακτική.

Η ανεργία πλήττει με τριπλάσιους αριθμούς τις γυναίκες, ενώ η συμμετοχή της στα κοινά απαιτεί ακόμη μεγαλύτερες και τολμηρότερες πολιτικές αποφάσεις.

Η πραγματική αξία και η πραγματική απόδοση τιμής, δεν πρέπει να αφορά τις λίγες ίσως γυναίκες που ξεχωρίζουν αλλά τις πολλές που βρίσκονται στην αφάνεια. Και μιλάμε για τις γυναίκες αγρότισσες, μιλάμε για τις γυναίκες εργάτριες, μιλάμε για τις γυναίκες νοικοκυρές, μιλάμε για τις γυναίκες των απομακρυσμένων και απομονωμένων χωριών και νησιών μας, μιλάμε για όλες εκείνες τις γυναίκες που «παλεύουν» στην κυριολεξία καθημερινά, έχοντας λίγη ή και καθόλου βοήθεια. Και αυτό δεν διστάζουμε να το χαρακτηρίσουμε «ηρωισμό της καθημερινότητας».

Υπάρχουν πολλά ακόμη που απομένουν να γίνουν, για να υπάρχει πραγματικά αντιπροσωπευτική συμμετοχή των γυναικών σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής. Η σημερινή γυναίκα έχει λόγο και ρόλο για το μέλλον και οφείλει να συμμετάσχει σε όλες τις διαδικασίες που θα το διαμορφώσουν.

Και αυτό δεν είναι μια απλή επιλογή την οποία έχει: είναι υποχρέωση της. Οχι μόνο σαν «γυναίκα» αλλά κυρίως και πάνω απ' όλα ως Πολίτης μιας δίκαιης και σύγχρονης κοινωνίας.

Λυτό που εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη να επισημάνουμε είναι ότι οι αλλαγές που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια, και οι οποίες αποτελούν αναμφίβολα σημαντικές κατακτήσεις των Γυναικών, οφείλουν να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο αποτινάζοντας την γυναικεία καταπίεση, όπου ακόμη υφίσταται και αναιρώντας τον εξουσιαστικό χαρακτήρα των σχέσεων των δύο φύλων.

Η εποχή που βιώνουμε είναι η εποχή των ραγδαίων αλλαγών. Αναζητούμε νέα πρότυπα, νέες απαντήσεις απέναντι σε νέες προκλήσεις, μια νέα αντίληψη για την Δημοκρατία.

Η ισότιμη συμμετοχή της γυναίκας στην Κοινωνία, την Οικονομία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Απασχόληση και την Πολιτική αποτελεί το σταθερό εχέγγυο για την διαμόρφωση της κοινωνίας του αύριο.

Αναζητούμε νέα Δημοκρατική συνείδηση, που θα απαντά στις προκλήσεις της νέας εποχής.

Μόνο αν βαδίσουμε μαζί γυναίκες και άνδρες χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς θα μπορέσουμε να πετύχουμε. Γι' αυτό η κατάκτηση της ισότητας, αποτελεί υποχρέωση και

ευθύνη όλων μας.

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Είναι επιτακτική ανάγκη Γυναίκες και Άνδρες με την ενεργό παρουσία μας να συμβάλλουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους στην επίλυση προβλημάτων της περιοχής μας που σχετίζονται με την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, τη Νεολαία, την Προστασία του Περιβάλ-λοντος την Υγεία, την Απασχόλιση και τα έργα Κοινωνικής Υποδομής (νοσοκομείο σχολική στέγη, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι πολιτισμού και πρασίνου, εγκαταστάσεις αποχέτευσης).

Να προστατευσουμε τους ελεύθερους χώρους της περιοχής μας όπως είναι : το Κτήμα Καμπά,

το στρατόπεδο Λάμπρου, το κτημα ΔΕΗ, ο λόφος Λεβίδη, ο λόφος Φούρεσι, ο λόφος Κεραίας.


Να αντιμετώπίσουμε το πρόβλημα των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ που διέρχονται πάνω

από σπίτια και σχολεία των πόλεων μας.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers