13 Ιουνίου 2008

Τσουχτερή - Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση για τους μαθητές της Παλλήνης.

Οι οργανώσεις Γονέων έγκαιρα διέγνωσαν την ανάγκη Οργάνωσης και λειτουργίας Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης, για την κάλυψη των αναγκών των εργαζόμενων Γονέων και αρχικά οι Σύλλογοι Γονέων του 1ου & 2ου Δημοτικού & μετά όλοι οι Σύλλογοι με την καθοδήγηση της ΈΝΩΣΗΣ συνέβαλαν στην καθιέρωση του θεσμού αυτού στην Παλλήνη, με την στήριξη της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.

Το 2007 ανέλαβε ο Δήμος Παλλήνης να οργανώσει και να λειτουργήσει την Δημιουργική Απασχόληση και την βάπτισε «creative summer camp». Η ΕΝΩΣΗ είχε συμβουλευτικό και μόνο ρόλο στο όλο εγχείρημα.

Τότε εμείς έγκαιρα είχαμε δηλώσει πως ο Δήμος Παλλήνης, από την επόμενη χρονιά, επιβάλλεται να εντάξει το πρόγραμμα αυτό στην Κοινωνική Πολιτική του και να καλύπτει εξ ολοκλήρου το κόστος συμμετοχής, για τους φορολογούμενους Δημότες του.

Φέτος, οι Οργανώσεις Γονέων (ΕΝΩΣΗ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ), που εκπροσωπούν όλους τους μαθητές της Παλλήνης, δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο επιτελικό όργανο σχεδιασμού των παραπάνω δραστηριοτήτων. Σεβόμαστε αυτήν την επιλογή, θα συνεχίσουμε όμως να διεκδικούμε αυτά που δικαιωματικά ανήκουν στους Δημότες-Γονείς αυτής της πόλης.

Η επιστολή μας στον Δήμαρχο 25-5-08 για να μας ενημερώσει σχετικά δεν απαντήθηκε ποτέ.

Το κόστος συμμετοχής του προγράμματος ανά εβδομάδα:

αυξήθηκε πέρσι 40% (από 25 το 2006 σε 35ευρώ το 2007, και φέτος 14% (από 35 το 2007 σε 40ευρώ το 2008), παρ΄ όλες τις δηλώσεις του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβόλαιο (4/6/08) πως το πρόγραμμα παραμένει το ίδιο με το 2007.

Πιο πάνω δηλαδή και από τις τελευταίες ανακοινώσεις περί πληθωρισμού (4,7%), Ιούνιος 2008. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τις αυξήσεις που προηγήθηκαν σε όλα τα αθλητικά τμήματα που λειτούργησαν στον Αθλητικό Οργανισμό, την χρονιά που πέρασε η ποσοστιαία επιβάρυνση των Γονέων είναι υπερβολικά υψηλή, ίσως και 10 πλάσια του πληθωρισμού.

Παράλληλα άλλοι Δήμοι προσφέρουν προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης ΔΩΡΕΑΝ, όπως οι Δήμοι: Ελληνικού, Νίκαιας, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς ή έχουν συμβολικό κόστος όπως ο Δήμος Ν. Σμύρνης (50ευρώ για 1παιδί, 80 για 2 & 100 για 3 παιδιά για όλη την διάρκεια του προγράμματος των 5 εβδομάδων) και υποστηρίζουν ουσιαστικά παρόμοια προγράμματα, θεωρώντας πως δράσεις «κοινωνικής πολιτικής» δεν πρέπει να επιβαρύνουν τους φορολογούμενους Δημότες.

Στην εποχή του οξύτατου προβλήματος της ακρίβειας, περιμέναμε από την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση παρέχοντας στους Δημότες της Παλλήνης μια Κοινωνική Παροχή, εντάσσοντάς την στην Κοινωνική πολιτική του Δήμου.

Ιστοσελίδες που μπορείτε να ενημερωθείτε για προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης

που οργανώνουν άλλοι Δήμοι:

Δήμος Ελληνικού http://www.elliniko.gr/article.php?id=3553

Δήμος Καλαμαριάς www.kalamaria.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=356&Itemid=593

Δήμος Θεσσαλονίκης www.fatsimare.net/topic_news/p2_articleid/9841

Δήμος Νίκαιας www.piraeusnews.gr/content/view/746/349/lang,el/

Δήμος Ν. Σμύρνης www.neasmyrni.net.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=354&Itemid=142

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Πρόεδρος: Ρεφούλιας Αντώνης, Αντιπρόεδρος: Κουνενάκη Ειρήνη, Γραμματέας: Κουφόπουλος Φώτης,

Ταμίας: Τριανταφύλλου Κώστας, Μέλη: Ρομπάκης Οδυσσέας, Ζιώγας Δημήτρης, Κοτρώνης Δημήτρης.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers