31 Ιανουαρίου 2008

Με λίγη προσπάθεια θα είμαστε πρωταθλητές της... μόλυνσης ολόκληρου του Νομού.

Σημαντικό αφιέρωμα - παρέμβαση - της εφημερίδας ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,
για την περιβαλλοντική εγκατάλειψη της Ανατολικής Αττικής, από Πολιτεία αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους της. Μερίδιο ευθύνης ανήκει σε όλους.

Με τις... ευλογίες του κράτους, η Ανατολική Αττική κινδυνεύει να γίνει τα επόμενα χρόνια «πρωτεύουσα τnς μόλυvσnς» ολόκλnρου του νομού.

Ο ... κώδωνας του κινδύνου έχει ακουστεί εδώ και δεκαετίες αλλά ... ευήκοα ώτα δεν έχει βρει ακόμα ούτε στις κυβερνήσεις, ούτε στον απλό κόσμο που δείχνει να μεταφέρει τις ευθύνες για την καταστροφή του περιβάλλοντος στον διπλα­νό του.

Το περιβάλλον φωνάζει βοήθεια και οι Έλληνες περηφανευόμαστε για την ανακύκλωση που ανακαλύ­ψαμε τα τελευταία χρόνια, όταν σε πολλές χώρες του εξωτερικού αποτελεί βίωμα και όταν - ας μη γελιόμαστε - ακόμη και σήμερα ελάχιστοι ανακυκλώνουν σωστά τα υλικά.

Ταυτόχρονα, ο Έλλην κάτοικος συ­νεχίζει να πυρπολεί δάση εκατοντάδων στρεμμάτων για να μοσχοπουλήσει ένα τρίφατσο οικόπεδο με θέα. Συνεχίζει να καταστρέφει λίμνες, ποτάμια, ρέματα με τα λύματα που ρίχνει στους δρόμους όποτε βρέχει, με τη δικαιολογία ότι ο δήμoς ή η κοινότητα δεν έχει δnμιουργήσει αποχετευτικό σύστημα.

Οι ευθύνες του κράτους.

Το θέμα βεβαίως δεν είναι ατομικό αλλά υπερτοπικό και ξεκινάει από το ίδιο το κράτος Η άποψη των κατοίκων ότι η περιοχή μας τείνει να γίνει n πίσω αυλή των Αθηνών, ενισχύεται περισσότερο με τις κινήσεις της κυβέρνησης να δημιουργήσει ακόμη και σκουπιδότοπους στις πόλεις μας.

Το αεροδρόμιο μεταφέρθηκε από το Ελληνικό στα Μεσόγεια, n Αττική Οδός πολλαπλασίασε την κίνηση των οχημάτων, το Λαύριο αναπτύσσεται -μετά τη Ραφήνα - ως ένα από τα μεγάλα λιμάνια του λεκανοπεδίου ενώ οι βιομηχανίες βρίσκουν .. πρόσφορο έδαφος σε Βόρεια Αττική και Μεσόγεια και πολλαπλασιάζονται με ό,τι αυτό συνεπάγεται (δεν έχει περάσει, άλλωστε, πολύς καιρός από την είδηση για εξασθενές χρώμιο στον Ασωπό, αλλά και στον υδροφόρο ορίζοντα των Μεσογείων - κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Παράλληλα, n έλλειψη σχεδίου πόλεως έχει πολλαπλασιάσει τα αυθαίρετα σε δασικές περιοχές και η όλη υπόθεση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο ... Σε όλα τα παραπάνω οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας αποφάσισαν να μας αποτελειώσουν με τη δημιουργία δυο χωματερών σε Κερατέα και

Γραμματικό (αλλά και Φυλή στη Δυτική Αττική), όταν επιστήμονες που πληρώθηκαν από το κράτος επιμένουν ότι οι ΧΥΤΑ θα χρησιμοποιηθούν για μια πενταετία και θα καταστρέψουν το περιβάλλον για δεκαετίες.

Εκεί που η Kυβέρνησn δεixνει να μην ακούει - όπου δεν συμφέρει - έρχονται οι συvτovιστικές επιτρoπές αγώνα να κινηθούν πρoς την επίλυσn των σnμαντικών προβλημάτων της περιοχής μας. Επιτροπές αγώνα στην Κερατέα και το Γραμματικό με εκπεφρασμένη άποψη να μην επιτρέψουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν εργαλάβο,σε κανένα μεγάλο συμφέρον να οδηγήσει σε μαρασμό την πόλη τους - και την ευρύτερη περιφέρεια.

Στο πλευρό της, έχει τους κατοίκους όλης της Ανατολικής Αττικής που με τον ένα n τον άλλο τρόπο θα βιώσουν το πρόβλημα.

Κερατέα και Γραμματικό. με τη Νομαρχία στο πλευρό της, οργανώνουν ημερίδες, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και δίνουν συνεντεύξεις τύπου για να ενημερώσουν τον κόσμο για το αυτονόητο.

Ότι ένας ΧΥΤΑ - με τη μορφή σκουπιδότοπου που δημιουργείται σήμερα στη χώρα μας - θα καταστρέψει την ατμόσφαιρα, το νερό και τις θάλασσές μας.
Αντιστοίχως σύλλογοι και κάτοικοι της Αρτέμιδος, της Βάρης, του Κορωπίου,της Νέας Μάκρης,της Ραφήνας, δημιούργησαν μία συντονιστική επιτροπή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και κοινοποίησαν την ιδρυτική τους διακήρυξη, στην οποία τονίζεται ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι περιβαλλοντικές παράμετροι, η υγεία των κατοίκων των όμορων περιοχών αλλά και n ασφάλειά τους και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «... προτεραιότητα έχει n μεγιστοποίηση των κερδών της ιδιωτικής εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καθώς και των διαφόρων αεροπορικών εταιρειών. που συντελείται με την ανεξέλεγκτη λειτουργία του αεροδρομίου και την αποφυγή της θέσπισης και τήρησης των οποιωνδήποτε περιορισμών…»

Στην κραυγή αγωνίας των κατοίκων έρχονται να προστεθούν και οι φωνές διαμαρτυρίας των βουλευτών της περιοχής. Οι 12 εκπρόσωποι της Ανατολικής Αττικής στο ελληνικό κοινοβούλιο, με συνεχείς επερωτήσεις τους στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης προσπαθούν να ενημερώσουν και να λύσουν προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής και ταυτόχρονα προκαλούν τεράστια ρύπανση στην περιοχή.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες εβδομάδες εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στα έδρανα της βουλής απέστειλαν σχετικά κείμενα για μόλυνση από το βορειότερο άκρο της περιφέρειάς μας έως το νοτιότερο ...

Εμείς θα συμπληρώσουμε σαν ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ που σε συνεργασία με τις οργανώσεις πολιτών της περιοχής, αναδείξαμε με τις παρεμβάσεις μας που και μέσα από αυτό το ιστολόγιο έγιναν, κορυφαία θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν όλους μας.

Σάββατο, 8 Δεκέμβριος 2007

ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Πέμπτη, 22 Νοέμβριος 2007

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΣΤΙΚΑ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ

Τετάρτη, 7 Νοέμβριος 2007

ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ, ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2007

Καλωσορίσατε στα Μεσόγεια του 2007

Δευτέρα, 1 Οκτώβριος 2007

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers