13 Ιανουαρίου 2009

Κατεδαφιζόμεθα ή άρχισαν οι εκλογικές κόντρες στον Δήμο Παλλήνης ;

Καλά την πρώτη φορά, όλα έγιναν καλά, αλλά αφού και στη δεύτερη όλα καλώς καμωμένα βρέθηκαν, τι στράβωσε τόσο την τρίτη και βγήκαν όλα τα πυρομαχικά στην φόρα ;

Δεν ψηφίζω , δεν ψηφίζω λοιπόν από την «ΠΑΛΛΗΝΗ – ΜΕΛΛΟΝ» και ο πολίτης που δεν είναι και καλά ενημερωμένος γιατί δεν αφήνει και εύκολα το βόλεμα του καναπέ, διερωτάται αυτό που γράφτηκε στην πρώτη παράγραφο.

Ρε μπας και άρχισαν οι ζυμώσεις και οι αντιπολιτευτικές κορώνες από τώρα ; Οι ίδιοι δεν τα βρήκαν καλά τα δύο πρώτα χρόνια, πως μας τα λένε τώρα ;

Τι να πιστέψει ο δημότης της Παλλήνης και γιατί να πιστέψει ; Ποιος είναι όμως ο ρόλος της κάθε αντιπολίτευσης ; να περιμένει δυόμισυ χρόνια για να τα δει ξεκάθαρα όλα αυτά ; αφού οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι στις ίδιες καρέκλες ήταν και στην προηγούμενη θητεία, τι δεν είχαν δει όλα τα προηγούμενα χρόνια ;

Ερωτήσεις που βάζουν οι περισσότεροι από τους αναγνώστες του κειμένου. Υπάρχει όμως ακόμη μια ερώτηση, δυσκολώτερη .ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Η κριτική είναι εύκολη αλλά θα πρέπει για κάθε σημείο να υπάρχει και η θέση που εμείς στηρίζουμε.

Περιμένουμε να τις ακούσουμε και να τις επικροτήσουμε.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Συνδυασμού "ΠΑΛΛΗΝΗ-ΜΕΛΛΟΝ"

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

«ΠΑΛΛΗΝΗ – ΜΕΛΛΟΝ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με συναίσθημα ευθύνης για τα σοβαρά ζητήματα της πόλης, που συσσωρεύονται όλο και πιο πιεστικά και με την πεποίθηση ότι η στείρα αντιπολίτευση και ο ρεβανσισμός δεν βοηθούν στην επίλυση τους (είδος αντιπολίτευσης που άσκησε συστηματικά απέναντι στην προηγούμενη Διοίκηση ο κος Κωνσταντάς ) η δημοτική μας ομάδα έδωσε θετική ψήφο στα τεχνικά προγράμματα αλλά και στον προϋπολογισμό των δύο πρώτων ετών θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής .

Όμως, ήδη ξεκίνησε η προτελευταία χρονιά, αυτής της περιόδου, απολογιστικά με ανύπαρκτο έργο, πέρα βέβαια της προσωπικής προβολής του Δημάρχου. Ύστερα, από δύο χρόνια θητείας της τρίτης τετραετίας του κου Κωνσταντά, τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, παραμένουν έξω από κάθε αντίληψη προτεραιότητας της δημοτικής αρχής. Το ζήτημα της αποχέτευσης έχει βαλτώσει χωρίς καμιά ουσιαστική ενέργεια. Οι διαδικασίες ένταξης στο σχέδιο πόλης προχωρούν με τόσο αργούς ρυθμούς, που δεν ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες ανάπτυξης της πόλης. Το κυκλοφοριακό χάος της πόλης μας το βιώνουμε όλοι καθημερινά. Μειώθηκαν κατακόρυφα οι επιχορηγήσεις στα σχολειά της πόλης μας, ενώ η συντήρηση τους είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου ΔΕΝ έχει εφαρμοστεί απολύτως τίποτα. Κανένα ουσιαστικό έργο κοινωνικού εξοπλισμού.

Τα ζητήματα της καθημερινότητας παραμένουν πάντα πιεστικά χωρίς καμιά προσπάθεια σοβαρής αντιμετώπισης.

Η αυταρχική άσκηση της εξουσίας και η αλαζονική συμπεριφορά προς κάθε κατεύθυνση, είτε πρόκειται για δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, είτε πρόκειται για φορείς της πόλης μας, δεν αφήνει περιθώρια γόνιμης αντιπαράθεσης.

Η κατεδαφιστική έκφραση πολιτικής του κου Κωνσταντά ως αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση μέχρι τα όρια της συκοφαντίας δεν δίνει προοπτική δημιουργικής συνέχειας της δημοτικής αρχής.

Η επιπόλαιη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος, που είχε παραλείψει τις πολεοδομικές μελέτες πολλών πολεοδομικών ενοτήτων, και του προϋπολογισμού, που για να ισοσκελισθεί επιστρατεύτηκε, χωρίς να έχει εγκριθεί από την Δημαρχιακή Επιτροπή, η εγγραφή κωδικού εκποίησης περιουσιακών στοιχείων του Δήμου ήταν αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της συγκεντρωτικής αντίληψης εξουσίας χωρίς ιεραρχημένους στόχους.

Κατόπιν αυτών η καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2009 ήταν μονόδρομος για την δημοτική μας ομάδα. Ήταν αυτή μια ψήφος πρόκλησης για αφύπνιση της Διοίκησης του Δήμου μπροστά στα μεγάλα ζητήματα της πόλης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Γκοτσόπουλος Θεόδωρος

Σμέρος Γεώργιος

Μερτζάνος Γεώργιος

Ζινέλη Καλλιόπη

Λεβαντή Μαρία

Χατζησταματίου Κων/νος

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers