23 Ιανουαρίου 2008

Δύο μαθητές του Δημοτικού παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο σε κεντρική διάβαση της Λεωφόρου Μαραθώνος

Τα καμπανάκια προειδοποίησης προς τους αρμόδιους, είχαν κτυπήσει επανειλημμένα. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να κουνηθούν οι νωθρές και άβουλες υπηρεσίες ενός μεγάλου κατ΄όνομα Δήμου όπως η Παλλήνη αλλά και οι εμπλεκόμενες αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ;

Σας μεταφέρουμε ένα απόσπασμα από τον ιστολόγιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Παλλήνης.

Ανάρτηση στις 19/11/2007.

Έλλειψη σηματοδότησης στο φανάρι της λεωφόρου Μαραθώνος για την ύπαρξη σχολείου που έχει ως αποτέλεσμα οι οδηγοί να αναπτύσσουν ταχύτητα με κίνδυνο να τραυματίσουν τα διερχόμενα παιδιά. Έχει ήδη γίνει μικροτραυματισμός παιδιού την περασμένη χρονιά. Το θέμα είχε απασχολήσει από πέρυσι το Δ.Σ. και είχε συζητηθεί και στις 26/4/2007, στην συνάντηση, του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Κωνσταντά, όπου και μπήκε στα θέματα προτεραιότητας προς επίλυση. Νέα επιστολή εστάλη στις 19/10/07 με θέμα «Σήμανση των δρόμων περί του 3ου Γυμνασίου».

Η φωτογραφία είναι ενδεικτική για όσα γράφονται στο ανωτέρω κείμενο.

Το επόμενο άρθρο του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Β' Λυκείου Παλλήνης, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟ".

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΦΕΡΟΥΝ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

Έχουμε κουραστεί να επισημαίνουμε την σπουδαιότητα της κατάστασης, επαναλαμβάνοντας προτάσεις μας για την ασφάλεια πρόσβασης των μαθητών από και προς τα σχολεία της πόλης μας.

Τις γιορτινές μέρες που η κίνηση των τροχοφόρων είναι μεγάλη και τα σχολεία μας κλειστά , έρχονται στο νου μας οι εικόνες της καθημερινής τρέλας που τα παιδιά μας σαν μαθητές καλούνται να διαχειριστούν, πέρα πολλές φορές από τις δυνατότητες που έχουν λόγω του νεαρού της ηλικίας τους.

Η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων, έχουν επανειλημμένα γίνει «ενοχλητικοί» στην Διεύθυνση Τροχαίας Ανατολικής Αττικής και στις εκάστοτε Διοικήσεις του Δήμου μας, προκειμένου να παρθούν κάποια μέτρα προστασίας.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν επιστολές με φωτογραφίες των επικίνδυνων σημείων των δρόμων που οδηγούν στο συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης, ενώ η Ένωση χρόνια τώρα, έχει θίξει το γενικότερο πρόβλημα πρόσβασης στα Σχολεία της Πόλης.

Συγκεκριμένα, έχουν προταθεί πεζογέφυρες μπροστά από το συγκρότημα 1ου Γυμνασίου-Λυκείου και του Αθλητικού Κέντρου, που εκτός από τον μεγάλο αριθμό αθλούμενης νεολαίας, μπορούν να εξυπηρετούν τα παιδιά του 3ου Γυμνασίου.

Έχει επίσης τονισθεί, ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση –ξεκαθάρισμα του καθεστώτος των πεζοδρόμων μπροστά από τα Σχολεία, καθώς και να υπάρξει επιτέλους σήμανση, πράγμα που έως σήμερα κάνει τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα.

Δυστυχώς και η σημερινή Δημοτική Αρχή, βαδίζοντας την πεπατημένη της προηγούμενης, αρνείται ν’ αφουγκραστεί τις φωνές των Οργανώσεων Γονέων, που εκφράζοντας την αγωνία των χιλιάδων μελών της απαιτούν λύσεις εδώ και σήμερα.

Εξ άλλου, οι προτάσεις μας για ουσιαστική λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, στόχο έχουν τον σχεδιασμό για λύση προβλημάτων, έγκαιρα, για να μην χύνονται κροκοδείλια δάκρυα κατόπιν εορτής.

Εύχομαι η Νέα Ημερολογιακή Χρονιά να φέρει εκτός από Υγεία και Ευτυχία στην κάθε οικογένεια της Πόλης μας, την απαλλαγή από το άγχος της καθημερινότητας στην ανατροφή των Παιδιών μας, της ΕΛΠΙΔΑΣ μας για ένα καλύτερο Αύριο.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΡΟΜΠΑΚΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Ακολουθεί Ανακοίνωση του κ. Αν. Μπουντουβά, Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλή του Συνδυασμού ΠΑΛΛΗΝΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Ατύχημα σε κεντρική διάβαση της Λεωφόρου Μαραθώνος

Στις 21 του Γενάρη 2008 ξαναζήσαμε το τραγικό συμβάν να τραυματιστούν δύο παιδάκια του 1ου Δημοτικού σχολείου καθώς περνούσαν την διάβαση των πεζών επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος της Γενικής τράπεζας της Ελλάδος.. Ευτυχώς βρίσκονται σε καλή κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων ¨Αγλαΐα Κυριακού¨.

Η αδυναμία τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων Διοικήσεων του Δήμου να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα απέναντι στους πολίτες και ειδικά στα παιδιά και τους ηλικιωμένους , για την ασφαλή διάβαση της Λεωφόρου Μαραθώνος και την αποφυγή ατυχημάτων είναι πολύ μεγάλη.

Στο παρελθόν έχουμε ξαναζήσει τέτοιες τραγικές στιγμές χωρίς όμως να γίνεται τίποτα.


Για να περιοριστούν στο μέλλον τέτοια συμβάντα και να παρέχουμε στους πολίτες τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, προτείνουμε:

Να τοποθετηθούν φανάρια προειδοποίησης στις διαβάσεις των πεζών «ZEBRA LINES»

  1. Να υπάρχει έντονη και συνεχής σήμανση για επιβράδυνση της ταχύτητας στο τμήμα της Λεωφόρου Μαραθώνος που διατρέχει τον Δήμο Παλλήνης
  2. Να τοποθετηθούν μεταλλικοί πάσσαλοι για την αποφυγή στάθμευσης των αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια.
  3. Να συγχρονιστούν τα φανάρια στις διασταυρώσεις της Λεωφόρου Μαραθώνος
  4. Να τοποθετηθούν Πεζογέφυρες στο ύψος του Αθλητικού Κέντρου – 3ου Γυμνασίου και στο ύψος του 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου Παλλήνης για την ασφάλεια των μαθητών..
  5. Να επισκευαστούν τα κάγκελα που βρίσκονται στο διάζωμα της Λεωφόρου Μαραθώνος
  6. Να επιτραπεί η ολιγόλεπτη στάση και να απαγορευθεί η στάθμευση επί της Λεωφόρου Μαραθώνος
  7. Να τοποθετηθεί σήμανση στους δρόμους γύρω από τα σχολεία μας , για την ύπαρξη σχολείου και την μείωση της ταχύτητας.
  8. Να εφαρμοστεί άμεσα η Κυκλοφοριακή Μελέτη που έχει εγκριθεί λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις συλλόγων, φορέων και πολιτών όπου αυτό είναι δυνατόν (είναι η Τρίτη στη σειρά κυκλοφοριακή μελέτη και καμία δεν έχει εφαρμοστεί παρά το ότι έχουν ξοδευτεί πάρα πολλά χρήματα)


Μακροπρόθεσμα για μια καλύτερη και ασφαλή πόλη , προτείνουμε να γίνει μελέτη παράκαμψης της Λεωφόρου Μαραθώνος και την πεζοδρόμηση του κεντρικού τμήματος που διατρέχει την πόλη μας ώστε να αναδειχθεί και το Εμπορικό κέντρο.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers