11 Οκτωβρίου 2010

Οι κάτοικοι της Παλλήνης χαιρετίζουν τις καλές προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά δεν ξεχνούν και τα όσα προηγήθηκαν για το κτήμα Καμπά .

ΠΗΓΗ : Ανατολική Αττική News

Σημαντική εξέλιξη για την ιστορικότητα και τη διατήρηση της παράδοσης της περιοχής της Παλλήνης και ιδιαίτερα της Κάντζας σηματοδότησε η αποφασιστική πρωτοβουλία που πήρε ο Δήμαρχος Παλλήνης Σπύρος Κωνσταντάς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, να φέρει ως θέμα «Το χαρακτηρισμό του πρώην Εργοστασίου Καμπά ως διατηρητέου μνημείου.»

Η εισήγηση του θέματος έγινε με αφορμή την κοινοποίηση σχετικού εγγράφου από τη Δ/νση Νεώτερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού στο Δήμο Παλλήνης. Το όλο ζήτημα είχε ξεκινήσει από αίτηση που είχε καταθέσει στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ο σύλλογος ΦΕΣ «Η ΚΑΝΤΖΑ» και οι ιδιώτες Κώστας Πετράκης και Γιώργος Αποστολόπουλος αξιώνοντας να χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο το εργοστάσιο Καμπά.

Το εργοστάσιο Καμπά έχει χαρακτηριστεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ ως διατηρητέο κτήριο μαζί με περιβάλλοντα χώρο, έκτασης των 23,5 στρεμμάτων. Οι χρήσεις όμως του διατηρητέου Εργοστασίου ως κτηρίου περιλαμβάνει και χρήσεις που κάθε άλλο παρά τη μοναδικότητα του ιστορικού χώρου αναδεικνύουν. Χρήσεις καταλυμάτων (ξενώνες) και χώρων αναψυχής (καφετέριες εστιατόρια, κινηματογράφους κλπ.) που επεκτείνονται και στον περιβάλλοντα χώρο του.

Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής ήταν να αναδείξει το θέμα και να στηρίξει την πρόταση για χαρακτηρισμό του πρώην εργοστασίου Καμπά, ως διατηρητέου μνημείου, με αμιγείς χρήσεις πολιτισμού, με αύξηση του περιβάλλοντος χώρου προστασίας τουλάχιστον κατά το διπλάσιο, στο οποίο και να επεκτείνονται οι πολιτιστικές δράσεις και να αναδεικνύεται έτσι, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο ρόλος που διαδραμάτισε στην οικονομική και κοινωνική εξέλιξη της περιοχής.

Πάγιος στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η προοπτική ενοποίησης των διατηρητέων μνημείων της περιοχής, Σταθμαρχείο, Βίλλα Καμπά, Εργοστάσιο Καμπά μαζί με τις Αποθήκες Καμπά. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια ενός ενιαίου συνόλου που καταμαρτυρούν τη νεώτερη ιστορία της αγροτοβιομηχανίας στην Ελλάδα , μέσα στην καρδιά των Μεσογείων.


Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παλλήνης ανάδειξε και ένα άλλο ζήτημα κοινωνικής διάστασης, ότι η υγιής συνεργασία μεταξύ φορέων και Δήμου οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μόλις πριν ένα χρόνο η τοπική κοινωνία με Συλλόγους, Φορείς, Κομματικές οργανώσεις, ήταν απέναντι της Δημοτικής Αρχής Παλλήνης σχετικά με το διαφαινόμενο κουκούλωμα του φακέλλου Καμπά με την βιαστική και περίεργη προσπάθεια λήψης απόφασης και προώθησής της, (προσπερνώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Νομαρχίας Αν. Αττικής), μέσω του Ο.Α. στο ΥΠΕΧΩΔΕ για έναρξη της τσιμεντοποίησης.

Όλα αυτά, λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις εκλογές!

Ο επίλογος της ανοικτής επιστολής που υμνεί την καλή συνεργασία των φορέων και του Δήμου, και αποδίδει σωστά την κοινωνική διάσταση του θέματος, θα πρέπει να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις και πάντοτε.


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ - ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ
.
ΠΗΓΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ : ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 Ιουλίου 2009

Ψήφισμα εκπροσώπων Φορέων ενάντια στην κατασκευή εμπορικού κέντρου μαμούθ στο κτήμα Καμπά.

5 Ιουλίου 2009

Το Θέμα Καμπά επανέρχεται για τρίτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, μέσω του ΟΡΣΑ αυτή τη φορά. Οι Φορείς της περιοχής είναι σε ετοιμότητα.

30 Μαΐου 2009

Ο "ΤΥΠΟΣ" ΤΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ NEO MALL

27 Μαΐου 2009

ΛΑΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ - ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


25 Μαΐου 2009

Κάλεσμα Οργανώσεων Πολιτών Παλλήνης, με τη συμμετοχή και την στήριξη Πολιτικών Φορέων και Ενεργών Πολιτών. STOP στο ΚΑΜΠΑReds

23 Μαΐου 2009

ΟΧΙ στο ΚΑΜΠΑREds. Ο τοπικός Τύπος καυστικός στην επιχειρούμενη εισαγόμενη κούφια ανάπτυξη.

16 Μαΐου 2009

Άνοιξε η κερκόπορτα της άλωσης των Μεσογείων από τα ξενόφερτα και επικίνδυνα μοντέλα ανάπτυξης μέσω εμπορικών κέντρων.

16 Μαΐου 2009

Άνοιξε η κερκόπορτα της άλωσης των Μεσογείων από τα ξενόφερτα και επικίνδυνα μοντέλα ανάπτυξης μέσω εμπορικών κέντρων.

17 Μαΐου 2009

Η τοπική κοινωνία της Παλλήνης απαντάει για άλλη μια φορά με ομόφωνο ΟΧΙ στην προσπάθεια τσιμεντοποίησης της περιοχής.

20 Μαΐου 2009

Οι κάτοικοι της Παλλήνης, με επιχειρήματα, είπαν όχι στους σχεδιασμούς της REDS και όσων κρύβονται πίσω της.

20 Μαΐου 2009

Το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος αρωγό στους κατοίκους της Παλλήνης για την αποτροπή της κατασκευής του εμπορικού κέντρου στο κτήμα Καμπά.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers