17 Οκτωβρίου 2008

Συγκοινωνιακοί πειραματισμοί από την ΕΘΕΛ για τους κατοίκους του Πανοράματος Παλλήνης

Αιφνιδιαστικά χωρίς καμμιά ενημέρωση των πολιτών χθες αφαιρέθηκαν οι στάσεις και από σήμερα το πρωί 17/10/08 καταργήθηκε η διέλευση της λεωφορειακής γραμμής 314 (δουκ. Πλακεντίας-Παλλήνη), από τον οικισμό του Πανοράματος. Η αγανάκτηση των κατοίκων και των χρηστών του μέσου είναι έντονη, που χαρακτηρίζουν ως έντονα αντικοινωνική την συμπεριφορά του οργανισμού (ΟΑΣΑ) και της ΕΘΕΛ. Υπήρξε άμεση παρέμβαση διαμαρτυρίας του Εξωρ. Συλλόγου Πανοράματος, που σας κοινοποιείται, και αφθόρμητη συγκέντρωση κατοίκων χθες το βράδυ στο Δημαρχείο, όπου σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Παλλήνης εκφράστηκε η έντονη δυσφορία όλων και ζητήθηκε η άμεση και δραστική παρέμβαση του Δήμου για την ανάκληση της απόφασης. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση στους κατοίκους του οικισμού και δεσμεύτηκε για την κινητοποίηση όλων των δυνατοτήτων του Δήμου στην κατεύθυνση της άμεσης επαναλειτουργίας της γραμμής.

Ακοπουθεί η επιστολή του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πανοράματος.


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Παλλήνη 16 Οκτωβρίου 2008

ΠΡΟΣ

- Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ)

- Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ)

- Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών

- Νομάρχη Ανατολικής Αττικής

- Δήμαρχο Παλλήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

- Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής

- Δημοτικές Κινήσεις Δήμου Παλλήνης

- Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Παλλήνης

- Τοπικά ΜΜΕ


ΘΕΜΑ: Διακοπή διέλευσης από το Πανόραμα, της λεωφορειακής

γραμμής (314) Παλλήνη – Σταθμός Δουκ. Πλακεντίας

Αξιότιμοι Κύριοι,

Οι κάτοικοι του οικισμού Πανόραμα Παλλήνης εκφράζουν την εντονότατη διαμαρτυρία τους στην απρόκλιτη, αναίτια και πλήρως αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΘΕΛ να διακόψει τη διέλευση της γραμμής 314 (Δουκ. Πλακεντίας- Παλλήνη) από τον οικισμό του Πανοράματος.

Ο οικισμός μας, που βρίσκεται στις παριφές του Δήμου Παλλήνης, αποκομμένος πλήρως από τον αστικό ιστό της πόλης, είχε ως μόνη σύνδεση, τόσο με την πόλη, όσο και με τα υπόλοιπα συγκοινωνιακά δίκτυα (μετρό, προαστιακός), τη συγκεκριμένη λεωφοριακή γραμμή, που καθιερώθηκε πριν από δυο ακριβώς χρόνια. Το συγκεκριμένο διάστημα λειτουργίας της γραμμής, που μπορεί να παρουσίασε μειωμένη κίνηση σε διάφορες ώρες της ημέρας, συνέβαλλε στην εμπέδοση χρήσης του μέσου και διευκόλυνε μοναδικά, κυρίως τη νεολαία (μαθητές, φοιτητές) και τους εργαζόμενους της περιοχής, που τη στιγμή αυτή είναι ανάστατοι.

Οι φήμες και οι αιτιάσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο (εφημερ.Νεολόγος) και αναφέρουν ως αιτία διακοπής υψηλή επικινδυνότητα λόγω αλλοδαπών χρηστών της γραμμής, μόνο ως επικίνδυνες, ρατσιστικές και αντικοινωνικές απόψεις μπορούν να εκληφθούν.

Ο όποιος επανασχεδιασμός των λεωφοριακών συνδέσεων πρέπει να γίνεται σε συνεργασία και συνενόηση με τους τοπικούς φορείς και έχοντας ως

αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών. Εξάλλου η κοινωνική διάσταση δεν πρέπει ποτέ να αποτιμηθεί με οικονομικές παραμέτρους, αφού η επικοινωνία και μετακίνηση είναι μια υπαρκτή, πραγματική ανάγκη των πολιτών.

Αναμένουμε την άμεση επανεκτίμηση της σχετικής απόφασης και προς την κατεύθυνση αυτή, επικαλούμαστε τη δραστηριοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας


Τριγώνης Βαγγέλης Παπανικολάου Βίκυ

Αναφορά στο θέμα και από την εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ" της 17ης Οκτωβρίου 2008

Ακολουθεί η επιστολή της Δημοτικής Συμβούλου Παλλήνης κ. Ζινέλη

Παλλήνη 16/10/2008

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α,Σ.Α

ΚΟΙΝ,: 1)Νομάρχη Ν.Α.Α.Α. και Νομαρχιακό Συμβούλιο

2)Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης

3)Εξωραϊστικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Πανοράματος

4) Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής

5) Τοπικός τύπος

Κύριοι


Με έκπληξη διαπιστώσαμε σήμερα να «ξηλώνονται» οι στάσεις που εξυπηρετούν την λεωφορειογραμή 314, στο τμήμα εντός του οικισμού Πανόραμα Παλλήνης, και να ενημερώνονται τα παιδιά μας από τους οδηγούς ¨ότι επιτέλους θα διακοπεί η διέλευση του δρομολογίου από την περιοχή¨

Κατά την τροποποίηση του δρομολογίου, έτσι ώστε να διέρχεται μέσα από τον οικισμό από την θέση της αντιδημάρχου και υπεύθυνης από πλευράς Δήμου, είχαμε συνεργασθεί άψογα με τους υπευθύνους του Οργανισμού σας, οι οποίοι ¨άκουσαν¨ τις ανάγκες των κατοίκων, έκαναν την απαραίτητη αυτοψία και δρομολόγησαν την ύπαρξή του.

Με δεδομένο ότι

  • Από το 2004 που ξεκίνησαν οι προσπάθειές μας, μέχρι σήμερα κανείς από τους λόγους που στοιχειοθέτησαν την αναγκαιότητα διέλευσης του δρομολογίου δεν έχει εκλείψει(Μάλλον έχουν ενταθεί)
  • Η αναστάτωση στην οργάνωση του καθημερινού προγράμματος στις οικογένειες, τους μαθητές, τους υπερήλικες αλλά και στους εργαζόμενους στην περιοχή, είναι αναμφίβολη
  • Η αύξηση του πληθυσμού στην περιοχή και ιδιαίτερα στον οικισμό του Πανοράματος είναι εκθετική
  • Η επικινδυνότητα των δρόμων( ιδίως στη Λ. Μαραθώνος), για τους μαθητές μας κατά την μεταφορά τους στο σχολείο ή στις απογευματινές τους δραστηριότητες καθημερινά αυξανόμενη

§ Η κοινωνική προσφορά κάθε Οργανισμού κοινής Ωφελείας στην ελληνική οικογένεια είναι αναγκαιότητα και πρέπει να ¨βλέπει τον άνθρωπο¨.

Σας ζητούμε

  • Να μας ενημερώσετε επίσημα αν πράγματι προτίθεστε να διακόψετε οριστικά την διέλευση της λεωφορειογραμής 314 από τον οικισμό του Πανοράματος
  • Να επανεξετάσετε την τυχόν ειλημμένη, περί διακοπής, απόφαση σας


Με εκτίμηση,

Πόπη Ζινέλη

Δημοτική Σύμβουλος Παλλήνης

e-mail : zinelipopi@yahoo.gr


Το ίδιο θέμα αναδημοσιεύτηκε στις 17/10/2008 και στο ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers