8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΥΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(1) ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
«Η τρομακτική οικιστική εξάπλωση στην περιοχή δεν συνοδεύτηκε με χρηματοδοτήσεις και αντίστοιχα έργα υποδομής - αποχέτευση, εσωτερικό οδικό δίκτυο, αντιπλημμυρικά, όπως είχε προγραμματιστεί με την έλευση του αεροδρομίου στην περιοχή»
Τα βυτιοφόρα εκκένωσης βόθρων βρίσκονται σε καθημερινή βάση μέσα στους δρόμους των πόλεων της περιοχής, προκαλώντας όχληση, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες ότι συχνά τα βοθρολύματα δεν μεταφέρονται σε βιολογικούς καθαρισμούς, αλλά σε ρέματα ή οπουδήποτε αλλού.
Ο υδροφόρος ορίζοντας των Μεσογείων επιβαρύνεται και από άλλους ρύπους. Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν την ύπαρξη μετάλλων.
Οι 140.000 κάτοικοι, από το Μαρκόπουλο, τα Σπάτα και την Παλλήνη ως τη Ραφήνα, τη Νέα Μάκρη, την Παιανία και την Ανθούσα, που κάποτε, όλη αυτή η περιοχή αποτελούσε το «μάνα» της Αττικής, παρακολουθούν μέρα με τη μέρα τη μετάλλαξή της με αγωνία και πολλά ερωτηματικά.
(2) H Ανατολική Αττική δεν θα γίνει ποτέ ο σκουπιδότοπος της Αθήνας
Καταδικάζουμε τις πολιτικές επιλογές εκείνων που θεωρούν την Αττική τον σκουπιδότοπο της Αθήνας.
ΟΧΙ στη δημιουργία ΧΥΤΑ στη Κερατέα και το Γραμματικό
(3) ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΝΤΖΑΣ στην ΠΑΛΛΗΝΗ
Σε μια περιοχή που στερείται βασικών υποδομών λειτουργίας ως πόλης, η σειρά της ανάπτυξης πρέπει να περνάει πρώτα από το κτίσιμο των υποδομών που η ίδια η πολιτεία μας έχει στερήσει, και μετά για τις υπόλοιπες στρατηγικές ανάπτυξής της.
Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην περαιτέρω αστικοποίηση της περιοχής μας με την δημιουργία ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΜΑΜΟΥΘ, γιατί τέτοιου είδους χρήσεις ανατρέπουν την ήδη οριακή περιβαλλοντική ισορροπία της, λόγω σημαντικών ελλείψεων αστικών υποδομών.
Η υποβάθμιση των Μεσογείων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η σημερινή ημέρα ας αποτελέσει χρονικό ορόσημο για πρωτοβουλίες και αφύπνιση.
EΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Http://www.egp.gr/
e-mail: a.refoulias@isk.com.grΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Blog : ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
http://medicitizen.blogspot.com/
e-mail: anespa01@otenet.grΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 1 ΠΑΛΛΗΝΗΣ - (1η ΜΑΗ)
e-mail: ergatikeskatoikies1@yahoo.grΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ (ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ – (ΛΟΥΤΡΟΥ)
e-mail: syllogosloutrou@yahoo.com
Προσυγκέντρωση στη στάση του ΜΕΤΡΟ στην Παλλήνη. ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00. Αναχώρηση στις 12:15
Οι κλιματολογικές αλλαγές που φέρνουν ήδη την «κόλαση» επί γης για τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, θα αλλάξουν το «σπίτι» μας οριστικά μέσα στα επόμενα 80 χρόνια.
Και οι χώρες αυτές, όπως το Μπαγκλαντές, η Ινδία, το Βιετνάμ και η Γουατεμάλα, που είδαν να τις χτυπούν μέσα σε έναν χρόνο δεκάδες τυφώνες, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους άστεγους, υποχρεώνονται να περικόψουν τα αναπτυξιακά και εκπαιδευτικά προγράμματά τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του μεταβαλλόμενου κλίματος.
Οι κλιματολόγοι Φραντς Ρούμπελ του Πανεπιστημίου της Βιέννης και Μάρκους Κότεκ της Κεντρικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Βιέννης, ανέλυσαν τα ευρήματα της τέταρτης έκθεσης για το κλίμα του ΟΗΕ και διαπίστωσαν ότι ο παγκόσμιος χάρτης «γράφεται» από την αρχή ανατρέποντας τα κλιματολογικά και, κατά συνέπεια, πλουτοπαραγωγικά δεδομένα που ισχύουν σήμερα.
Για παράδειγμα, οι χώρες περί τη Μεσόγειο και κυρίως το Μαρόκο, οι ακτές της Ισπανίας, η Αλγερία και η Τυνησία, όπως και η Κύπρος, θα μετατραπούν σε άγονες στέπες. Οι παγετώνες στις Αλπεις, τις Ανδεις, ακόμη και στα Ιμαλάια θα πάψουν να υπάρχουν, καταστρέφοντας τα οικοσυστήματα. Τα κράτη νοτίως των ΗΠΑ, αρχής γενομένης από το Μεξικό, θα υποστούν ερημοποίηση.
«Κερδισμένη» θα είναι η Ινδία, από την άποψη της αύξησης των βροχοπτώσεων και άρα της βλάστησης και των καλλιεργειών, ενώ η Ανατολική Ευρώπη και η Κεντρική Ασία θα αποκτήσουν ηπιότερο κλίμα, που θα βελτιώσει τη γονιμότητα του εδάφους. Η Ρωσία, η Ουκρανία και οι σκανδιναβικές χώρες θα αποκτήσουν εύκρατο κλίμα. Το «κέρδος» αυτό, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα είναι πρόσκαιρο, αφού το λιώσιμο των παγετώνων θα οδηγήσει όλο τον πλανήτη σε νέες περιπέτειες.
Δημοσίευση στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ
Μαρία Αδαμίδου madam@pegasus.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου