18 Νοεμβρίου 2007

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ. Είναι μια πραγματικότητα ή είναι μια υπόνοια οδυνηρής πραγματικότητας ;

Έτσι ξύπνησαν την ηλιόλουστη Κυριακή στις 18 Νοέμβρη του 2007
οι 500 «προνομιούχες» οικογένειες των εργατικών κατοικιών στην Παλλήνη.
Στο χώρο της καύσης «ΟΛΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ»
Εικόνα από την Λ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ακριβώς μπροστά από
4ο Δημοτικό.

Αυτές οι φωτογραφίες εστάλησαν εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου των παρακειμένων εργατικών κατοικιών(ergatikeskatoikies1@yahoo.gr). Οι άνθρωποι αυτοί εκτέθηκαν για πολλές ώρες σε τοξικά αέρια, μέχρι να σβήσει από μόνη της η φωτιά.

Εμείς, θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τον κίνδυνο που κρύβεται στην καύση των σκουπιδιών και που έχει όνομα - ΔΙΟΞΙΝΕΣ-

Η καύση των σκουπιδιών ελευθερώνει διοξίνες στην ατμόσφαιρα. Αυτό το γνωρίζουν άπαντες. Το γεγονός ότι οι διοξίνες δε φαίνονται δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε ότι δίπλα μας έχουμε μια τοξική βόμβα που πρέπει να εξουδετερώσουμε σβήνοντας σε πρώτη φάση τη φωτιά. Η καύση έχει ενοχοποιηθεί από την Greenpeace και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μάλιστα πιέζει για την κατάργησή της. Ο τοξικός καπνός που βγαίνει και οι στάχτες, που τις παίρνει ο αέρας και η βροχή και τις πάει παντού, μολύνουν, αργά αλλά σταθερά και μόνιμα, το χορτάρι, τα ζώα, τα λαχανικά, το γάλα που πίνουν τα παιδιά, την αναπνοή μας και το νερό μας. Σύμφωνα με την Greenpeace, η κατανάλωση φυτικών και γαλακτοκομικών προϊόντων από περιοχές δίπλα σε σημεία, όπου γίνεται καύση απορριμμάτων, συνεπάγεται την επιβάρυνση του πληθυσμού μέχρι και 450 φορές με περισσότερες διοξίνες απ’ ό,τι μπορεί κανείς να εισπνεύσει από τον αέρα.

Ποιοί είναι οι κίνδυνοι από τις διοξίνες.

Οι διοξίνες είναι μια κατηγορία 75 ουσιών που περιέχουν χλώριο. Συνήθως στην ίδια κατηγορία κατατάσσονται και εκατοντάδες άλλες συγγενείς ουσίες όπως τα φουράνια και τα PCBs (κλοφέν). Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης της τοξικότητας όλων αυτών των ουσιών, συνήθως εκφράζονται ως ισοδύναμο της πιο τοξικής διοξίνης, η οποία είναι γνωστή και ως "διοξίνη του Σεβέζο". Η διοξίνη δεν είναι κάποιο χρήσιμο προϊόν της χημικής βιομηχανίας, αλλά άχρηστο και επικίνδυνο παραπροϊόν των διεργασιών όπου εμπλέκεται το χλώριο. Από τη βιομηχανική παραγωγή του χλωρίου και των χλωριωμένων πλαστικών PVC, ως την καύση των σκουπιδιών ή των αποβλήτων που περιέχουν χλωριωμένες ενώσεις, παράγονται σημαντικές ποσότητες διοξινών που απειλούν το περιβάλλον και την υγεία.
Βιοχημικές έρευνες έχουν δείξει πως οι διοξίνες δρουν ως ισχυρές "περιβαλλοντικές ορμόνες". Όπως και οι φυσικές ορμόνες, οι διοξίνες μπορούν να διαπεράσουν τη μεμβράνη των κυττάρων και να αλλάξουν τη δράση των γονιδίων που ρυθμίζουν τη διαδικασία της ανάπτυξης. Ακόμη και απειροελάχιστες συγκεντρώσεις διοξινών μπορούν να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό και νευρικό σύστημα των οργανισμών. Σε πειραματόζωα, η έκθεση σε διοξίνες έχει προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα τοξικολογικών επιπτώσεων. Μερικές απ' αυτές εμφανίστηκαν σε εξαιρετικά μικρές δόσεις διοξινών, της τάξης των λίγων τρισεκατομμυριοστών του γραμμαρίου. Στις επιπτώσεις αυτές συγκαταλέγονται η ενδομητρίωση και η ενίσχυση θηλυκών χαρακτηριστικών σε αρσενικά πειραματόζωα. Κάποιες διοξίνες μπορούν ακόμη να προκαλέσουν καρκίνο, όπως καταδεικνύεται από πολλές πρόσφατες μελέτες.
Δεν υπάρχει κάποιο ασφαλές όριο κάτω από το οποίο να μη κινδυνεύει κανείς από την έκθεση σε διοξίνες. Επειδή όμως εκτιθέμεθα ούτως ή άλλως σε πολλές πηγές διοξινών, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας όρισε ως "ανεκτή" δόση την πρόσληψη 1-4 τρισεκατομμυριοστών του γραμμαρίου (pg) ανά κιλό βάρους ανά μέρα, ως τη δόση εκείνη που με τα σημερινά δεδομένα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως "κοινωνικά αποδεκτή". Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο βάρους 60 κιλών δεν θα πρέπει να δέχεται πάνω από 60-240 pg ημερησίως. Σε κάποιες χώρες, π.χ. ΗΠΑ, ισχύουν ακόμη αυστηρότερα όρια. Σε πρόσφατη έκθεση μάλιστα της αμερικανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (ΕΡΑ), αναφέρεται πως η επικινδυνότητα των διοξινών είναι τουλάχιστον δεκαπλάσια αυτής που μέχρι σήμερα πιστεύαμε. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό επιστημονικό περιοδικό Lancet τον Μάϊο του 2000 και αφορά στις επιπτώσεις των διοξινών στην ευρύτερη περιοχή του Σεβέζο της Ιταλίας (όπου είχε υπάρξει σημαντική έκλυση διοξίνης το 1976) έδειξε πως η έκθεση του πληθυσμού στις διοξίνες έχει επηρεάσει σημαντικά τον καθορισμό του φύλου των νεογέννητων παιδιών. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε μία σημαντική αύξηση των γεννήσεων κοριτσιών στις περιπτώσεις εκείνες που ο πατέρας είχε εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα διοξίνης.

Επειδή όλα αυτά συμβαίνουν στον περίφημο πρώην αμπελώνα του κτήματος ΚΑΜΠΑ, θα σας δείξουμε και άλλο οπτικό υλικό το οποίο παρουσιάζει ανάγλυφα την σημερινή τραγική εικόνα ηθελημένης, απ' ότι φαίνεται, εγκατάλειψης.

Πείτε μας έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπο να μετατρέψετε έναν αμπελώνα σε άγονη γη, και κατ΄επέκταση σε ΟΙΚΟΠΕΔΑ.Κάποιοι, σε άλλες περιοχές, στην θέση του καμμένου πευκοδάσους φυτεύουν ελιές, κάποιοι άλλοι όμως σκέφτονται διαφορετικά. Οι φωτογραφίες που ακολουθουν καθώς και τα σχόλια που τις συνοδεύουν, μας κοινοποιήθηκαν από τα μέλη της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Είναι μια πραγματικότητα ή είναι μια υπόνοια οδυνηρής πραγματικότητας ;


Όπως και να έχει όμως, είναι χρέος όλων μας, να αλλάξουν οι εικόνες αυτές, το συντομώτερο δυνατό.

Πανοραμική Άποψη ΚΑΝΤΖΑΣ। Η ομορφιά περισσεύει !!!!


Πανοραμική Άποψη του Σχολικού Συγκροτήματος Κολλέγιο Αθηνών.

Διατηρητέο Εργοστάσιο Καμπά «κοιτίδα πολιτισμού»

Φωτογραφία από το μέλλον, στο βάθος διακρίνεται ο οικισμός της Κάντζας. Η κληρονομιά προς τους αυριανούς κατοίκους της (τα παιδιά μας) Πρώην Αμπελώνας Κτήμα Καμπά, σήμερα με την ανοχή της ιδιοκτήτριας εταιρίας και του Δήμου Παλλήνης «φυτεύονται» σκουπίδια. Είναι η εποχή των «εναλλακτικών καλλιεργειών»

Οι τουρίστες περνώντας δίπλα από τον σκουπιδότοπο «Κτήμα Καμπά» για να πετάξουν για την πατρίδα τους παίρνουν μαζί τους μια τελευταία γεύση του «Μύθου» η Ελλάδα. Άλλωστε έτσι τους αποχαιρετούσαμε όταν τελείωσαν οι «Olympic Games» Τους λέγαμε «να ξανάρθετε γιατί η Ελλάδα είναι ένας Μύθος και ένας μύθος δεν ξεχνιέται ποτέ»

4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης . Για την «πολιτιστική κληρονομιά» που αφήνουμε στα παιδιά μας θα πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι μας.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers