8 Ιανουαρίου 2008

Πρόγνωση σεισμών βασισμένη σε ηλεκτρικά σήματα που καταγράφονται στην επιφάνεια της γής.

Μία ολοκληρωμένη μέθοδος που απαντάει στα ερωτήματα "που", "πότε" και με τί "μέγεθος" θα γίνει ο επόμενος μεγάλος σεισμός.

Μπείτε στην ιστοσελίδα της ερευνητικής ομάδας γιατί πράγματι αξίζει να διαθέσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας. Σίγουρα θα μάθετε πολλά.

Αξίζει να σταθείτε στην ανάλυση του τελευταίου μεγάλου σεισμού της 6ης Ιανουαρίου 2008 στο Λεωνίδιο. Παράκληση ωστόσο, για διευκόλυνση των επισκεπτών στην ιστοσελίδα της ερευνητικής ομάδας, να ελληνοποιήσουν, τουλάχιστον, το κείμενο με την ανάλυση του σεισμού του Λεωνιδίου.

Η επιστημονική ομάδα αποτελείται από τους,

Δρ. Θανάσουλα, Κ., Γεωφυσικό, e - mail: thandin@otenet.gr

Κλέντο, Β., Ηλεκτρονικό. : Ανάπτυξη λογισμικού, e-mail: klenvas@mycosmos.gr

Βερβενιώτη, Γ., Φυσικό - Ηλεκτρονικό. : Υπεύθυνος σταθμού καταγραφής PYR, verveniotis_ge@hotmail.com

Ο σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει (στον επιστημονικό χώρο αλλά και το ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για τέτοια θέματα) καινούργιες και ριζοσπαστικές λύσεις στο θέμα της πρόγνωσης των σεισμών, σε αντίθεση με τις στοχαστικές - στατιστικές μεθόδους που επικρατούν στο χώρο αυτό σήμερα.

Προϋπόθεση είναι ότι ο επισκέπτης έχει βασικές γνώσεις για το τι είναι ένας σεισμός, για τον μηχανισμό παραγωγής του (θραύση πετρωμάτων) για την κατανομή του ηλεκτρικού πεδίου στο χώρο καθώς και για βασικές έννοιες του, ώστε να διευκολυνθεί η ανάπτυξη των νέων μεθοδολογιών που θα ακολουθήσει. Ακόμη χρειάζονται βασικές γνώσεις "Φυσικής" ώστε ο επισκέπτης να παρακολουθήσει πιό εύκολα τις νέες μεθοδολογίες που θα παρουσιασθούν.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers