18 Φεβρουαρίου 2008

Μεγάλη κινητικότητα στην επένδυση μαμούθ στην περιοχή της Κάντζας που αφορά στην ανέγερση νέου κολοσσιαίου νοσοκομείου.

Μεγάλη κινητικότητα στην επένδυση μαμούθ στην περιοχή της Κάντζας που αφορά στην ανέγερση νέου κολοσσιαίου νοσοκομείου η δυναμικότητα του οποίου μπορεί και να φθάσει τις 1000 κλίνες (!!)


Ειδήσεις: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


του Χρήστου Κίτσιου

Επένδυση ”μαμούθ” επί του ιδιόκτητου ακινήτου της στην Παιανία έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιατρικό Αθηνών, προωθώντας την δημιουργία πρωτόγνωρων για τα ελληνικά δεδομένα νοσηλευτικών εγκαταστάσεων.

Παρ ότι η επένδυση έχει ήδη ξεκινήσει και διενεργούνται οι χωματουργικές εργασίες η διοίκηση της εταιρείας τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα. Αποτέλεσμα στην αγορά να κυκλοφορούν φήμες, που προς το παρόν παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, που κάνουν λόγο και ανέγερση νέου κολοσσιαίου νοσοκομείου η δυναμικότητα του οποίου μπορεί και να φθάσει τις 1000 κλίνες (!!)

Είναι πιθανόν ο χαρακτήρας της επένδυσης να ανακοινωθεί μαζί με το νέο επιχειρησιακό πλάνο της Ιατρικό Αθηνών μια και θα αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά του και πιθανώς και το πλέον ηχηρό project που θα περιλαμβάνει για την ελληνική αγορά. Το νέο επιχειρησιακό πλάνο διαμορφώνεται σε συνεργασία με τον γερμανικό όμιλο Asklepios ο οποίος κατέχει το 30,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιατρικό.

Με δεδομένη την πολύ ισχυρή θέση που κατέχει η Asklepios στην Ευρώπη στελέχη της αγοράς εικάζουν ότι η νέα επένδυση στην Παιανία θα αφορά σε ” υπηρεσίες ξενοδοχειακής υγείας” συνδυάζοντας την τεχνογνωσία του γερμανικού ομίλου στις υπηρεσίες Αποκατάστασης με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου.

(15/02/08 - 08:04)


ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΗΔΗ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ EUROMEDICA

Υγεία: Ντόπινγκ επενδύσεων

Του ΧΡ. ΚΙΤΣΙΟΥ

Με «φουλ» τις μηχανές δουλεύουν πλέον μπουλντόζες αλλά και τραπεζίτες για τον κλάδο παροχής υπηρεσιών υγείας από ιδιώτες, καθώς μετά από μια περίοδο ζυμώσεων, συγκέντρωσης κεφαλαίων και συμμαχιών, μεγάλες επενδύσεις αρχίζουν να δρομολογούνται αναδεικνύοντας τον κλάδο σε έναν από τους δυναμικότερα αναπτυσσόμενους της εγχώριας οικονομίας.

* Η μεγάλη έκπληξη που προς το παρόν έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της αγοράς και έχει την ίδια στιγμή σκορπίσει ρίγη ανησυχίας σε όλους τους ανταγωνιστές του την έχει κάνει προς το παρόν το Ιατρικό Αθηνών.

Η ηγέτιδα δύναμη της αγοράς υπηρεσιών υγείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει ήδη τις εκσκαφές στο ιδιόκτητο οικόπεδο 120 στρεμμάτων που διαθέτει στην Παιανία. Ο σκοπός της επένδυσης κρατείται προς το παρόν ως επτασφράγιστο μυστικό από την οικογένεια Αποστολόπουλου που ελέγχει και διοικεί την Ιατρικό Αθηνών και τον στρατηγικό της συνεταίρο Asklepios.

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες στην αγορά οργιάζουν για κολοσσιαία επένδυση με στόχο τη δημιουργία κλινικής 1.000 κλινών, την οποία συναποφάσισαν Ιατρικό και Asklepios. Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αθήνας, ο «Ευαγγελισμός», διαθέτει δυναμικότητα 800 κλινών οι 1.000 κλίνες του νέου νοσοκομείου, ακόμη και ως φήμη, προκαλούν δέος σε όλη την αγορά.

Πληροφορίες της «Οικονομίας», που δεν έχουν όμως διασταυρωθεί, αναφέρουν ότι το έργο αφορά την κατασκευή μιας πρότυπης κλινικής με έμφαση στις υπηρεσίες αποκατάστασης η οποία θα απευθύνεται στην ξενοδοχειακή υγεία. Με τις πλάτες του μεγάλου γερμανικού ομίλου Asklepios, ο οποίος κατέχει το 30,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιατρικό Αθηνών, η νέα κλινική θα μπορούσε να υποδέχεται περιστατικά από χώρες της Ευρώπης συνδυάζοντας υπηρεσίες υψηλού ιατρικού επιπέδου με διαμονή σε ζεστό κλίμα.

Στα σπάργανα

Οι Γερμανοί κατέχουν την πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη στις υπηρεσίες αποκατάστασης, ενώ στην Ελλάδα η αγορά είναι στα σπάργανα.

* Το «Υγεία», με 300 εκατ. ευρώ ρευστό από το πρόσφατο μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο, επιταχύνει το επενδυτικό του πρόγραμμα, το οποίο στηρίζεται σε δύο άξονες όσον αφορά το Λεκανοπέδιο, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη με απόσταση αγορά της Ελλάδος.

* Πρώτος άξονας η απόκτηση μιας ακόμη κλινικής. Για τον σκοπό αυτό το «Υγεία» διερευνά όλες τις περιπτώσεις των προς διάθεση κλινικών στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα εντός της φετινής χρονιάς θα ενισχύσει τη δική του δυναμικότητα με περίπου 85 κλίνες.

* Ο δεύτερος άξονας αφορά τη δημιουργία σειράς μεγάλων σε επιφάνεια διαγνωστικών κέντρων που θα προσφέρουν στους πελάτες τους το σύνολο των υπηρεσιών διάγνωσης και πρόληψης, ενώ κάποια εξ αυτών θα συμπεριλαμβάνουν και υπηρεσίες νοσηλείας μιας ημέρας.
* Είσοδο στην τουριστική υγεία κάνει το «Υγεία» με επίκεντρο όμως το νησί της Αφροδίτης. Η απόκτηση των νοσοκομείων «Αχίλλειο» και «Ευαγγελισμός» σε Λεμεσό και Πάφο αποσκοπεί όχι μόνο στην αγορά των Κυπρίων αλλά και στους 600 με 700 χιλιάδες ξένους -κυρίως βρετανούς- τουρίστες που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στην Κύπρο και μένουν στο νησί 6 - 8 μήνες τον χρόνο.

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εξ αυτών είναι συνταξιούχοι, το «Υγεία» θα επιδιώξει να εμβαθύνει τις σχέσεις του με τις μεγάλες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα δυνητικά αξιόλογο πελατολόγιο.

Για τον λόγο αυτό το «Υγεία» θα αποκτήσει και τρίτη κλινική στην Κύπρο -πιθανότατα στη Λευκωσία- ενώ θα ενισχύσει κεφαλαιακά και στελεχικά τις δύο εταιρείες που ελέγχει ήδη.

* Τη δημιουργία πέντε νέων κλινικών σε όλη την Ελλάδα και την εξαγορά άλλης μιας δρομολογεί η Euromedica, κρατώντας σε αναμονή των εξελίξεων στο «Ιασώ» τον σχεδιασμό της για το Λεκανοπέδιο Αττικής. Ειδικότερα η Euromedica προωθεί τη δημιουργία ογκολογικής κλινικής σε συνεργασία με ξένους στη Θεσσαλονίκη, ενώ εξετάζει την εξαγορά κλινικής στην Πάτρα.

Συμπληρωματικά

Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι χωματουργικές εργασίες για τη δημιουργία μιας μικρής σε δυναμικότητα κλινικής (80 με 100 κλινών) αποκατάστασης μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας, η οποία θα λειτουργεί συμπληρωτικά με το Κέντρο Αποκατάστασης που διαθέτει η Αρωγή στη Λάρισα. Η επένδυση διενεργείται από την Αρωγή.

Μέσω της τελευταίας σε μεικτό σχήμα στο οποίο Αρωγή και Euromedica θα συμμετέχουν με 50%, θα διενεργηθεί και η επένδυση δημιουργίας κλινικής Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη, δυναμικότητας 200 κλινών σε ιδιόκτητο οικόπεδο 20.000 τ.μ.

Το έργο αυτό θα δημοπρατηθεί εντός του Φεβρουαρίου 2008. Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 23 εκατ. ευρώ. Η Euromedica αναζητεί ακίνητο και στο Ηράκλειο της Κρήτης, με σκοπό την ανέγερση ενός ακόμη κέντρου αποκατάστασης, δυναμικότητας μεγαλύτερης των 100 κλινών. Τέλος, δρομολογεί τις διαδικασίες για δημιουργία κέντρου αποκατάστασης, δυναμικότητας 80 κλινών, στην Καβάλα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - 17/02/2008

Διαβάστε στη συνέχεια μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ με θέμα :

ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ

Από εκεί όμως που θα έπρεπε να περιμένουμε επίσημη πληροφόρηση, το μόνο που έχει ακουστεί από τον Δήμο Παλλήνης, είναι η επιστολή προς τον Νομάρχη (σχετική ανάρτηση που βγήκε από τον ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ στις 15.2.2008 με θέμα :

Οικοδομικές εργασίες στην περιοχή Β3 Αττικό Πάρκο στα όρια του Δήμου Παιανίας και του Δήμου Παλλήνης.

Πάλι οι Ενεργοί Πολίτες θα ξυπνήσουν το μόνιμα κοιμώμενο, ύπνο δικαίου, κράτος ;

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers