Δηλαδή από τη μια πλευρά οι φορολογούμενοι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν τη στήριξη των τραπεζών, πώς ; Μέσω του κράτους βέβαια, ώστε να αποκτήσουν αυτές την πολυπόθητη ρευστότητα, και να έρθουν πάλι αυτές μετά, να μας δανείσουν (εξυπακούεται) με μεγαλύτερο επιτόκιο από το δικό τους, που πήραν από το κράτος.
Όποιος μας λέει ότι τα 28 δις ευρώ είναι απλές εγγυήσεις, δεν είναι αληθές, γιατί είναι ζεστό χρήμα των απανταχού εργαζομένων.
Μπορεί στην σημερινή οικονομική κρίση, με τη παγκόσμια έκταση που έχει λάβει, η αγορά να ξαναβρεί το δρόμο της , αυτορυθμιζόμενη ; Τότε το κράτος πότε θα παίξει ισχυρό και ρυθμιστικό ρόλο ;
Ο κάθε πολίτης μπορεί να κάνει μια απλή πρόσθεση και να καταλάβει τι του σερβίρουν κάθε φορά.
Τότε... (πού είσαι παππού να δεις το κλέος των απογόνων σου)...και ...σήμερα
Ξανά...τότε
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και μελετητή Δημήτρη Σαπρανίδη, η λέξη χιούμορ έχει ελληνική καταγωγή, από τη λέξη χυμός -αγγλικά humour, γαλλικά humeur- και λίκνο της ήταν ο χώρος όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία και η Κωμωδία. Ο Joseph Addison αναφέρει ότι «Ρίζα της οικογένειας ήταν η Αλήθεια που γέννησε τον Ορθό λόγο. Ο Ορθός λόγος γέννησε το Πνεύμα που διάλεξε για σύζυγο μια πλάγια συγγένισσα. Άκουγε στο όνομα Ευθυμία. Με αυτήν απόκτησε ένα γιο, τον Χιούμερο», σχολιάζοντας γλαφυρά τη συγγένεια του Χιούμορ με την Αλήθεια.
Η Πολιτική Γελοιογραφία -ακόμη κι όταν δε φτάνει τα όρια της τέχνης- είναι αδιαμφισβήτητο, ότι ικανοποιεί, ως μορφή έκφρασης, βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπου και συγκεκριμένα, την εσωτερική ανάγκη του για εξωτερίκευση μέσω της εμπλοκής στα πολιτικά πράγματα -έστω και ως απλός σχολιαστής- και την έμφυτη ορμή και διάθεση, που έχει να γελάσει ή να προκαλέσει το γέλιο.
Για τους λόγους αυτούς και μόνο, η Πολιτική Γελοιογραφία μπορεί να θεωρηθεί ως μια καλλιτεχνική έκφραση ιδιαίτερης σημασίας και ξεχωριστής προσφοράς στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου.
Έμειναν ποτέ στην Ελλάδα άνεργοι οι γελοιογράφοι ; Χρειάζεται απάντηση ;
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου