9 Ιανουαρίου 2009

3 χρόνια ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 4000 περίπου εκπαιδευτικοί, (μαζί με όσους εργάστηκαν στα προγράμματα επιμόρφωσης β' επιπέδου ) επιμορφωτές και συντονιστές.

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...

ΕΞΕΛΙΠΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΠ.Θ.

3 χρόνια έχουν σχεδόν περάσει, από την πρώτη φάση της επιμόρφωσης για την αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών στην εκπαίδευση και παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες και διαμαρτυρίες, 4000 περίπου χιλιάδες εκπαιδευτικοί, (μαζί με όσους εργάστηκαν στα προγράμματα επιμόρφωσης β'επιπέδου ) επιμορφωτές και συντονιστές των προγραμμάτων επιμόρφωσης παραμένουν απλήρωτοι.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το πρόβλημα έχει τεθεί από τον Ιούλιο του 2008, όταν μετά από σχετική καταγγελία κατέθεσε ερώτηση στη βουλή η Α. Διαμαντοπούλου.
Η ερώτηση δεν απαντήθηκε και επανακατατέθηκε το Νοέμβριο του 2008 και πάλι χωρίς να απαντηθεί.
Σχετικές επίσης ερωτήσεις κατέθεσαν, οι βουλευτές Σ. Κουτμερίδης http://www.koutmeridis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=73&Itemid=47266 και Ι. Δραγασάκης http://ekppylh.blogspot.com/2008/12/blog-post_15.html.
Παράλληλες ενέργειες έγιναν και από την ΠΕΚΑΠ, http://www.pekap.gr/KSE-2006.pdf ενώ η ΕΛΜΕ Χανἰων εξέδοσε σχετική ανακοίνωση, http://www.elme-chanion.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=470&Itemid=66 στην οποία δηλώνει ότι θα συνδράμει οικονομικά σε μια ομαδική δικαστική προσφυγή των συναδέλφων του νομού.
Στις απαντήσεις που ἐδωσε η ΕΥΕ στην ερώτηση Κουτμερίδη και στο υπόμνημα της ΠΕΚΑΠ, δηλώνει ότι μελετάται νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε επειδή νόμος του υπουργείου οικονομικών που ψηφίστηκε το 2005 (3408/2005) δεν επέτρεπε την πληρωμή των εμπλεκομένων. (Δείτε την απάντηση στο http://pekap.blogspot.com/2008/12/2006.html)
Η νομοθετική αυτή ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα ΕΠΑΛ, που κατετέθη στη Βουλή στις 20/12/2008. (Άρθρο 22)
Το πρόβλημα όμως είναι ότι η διαχειριστική περίοδος έληξε χωρίς το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί τελικά η προσφυγή, για την καταβολή των δεδουλευμένων.
Προκύπτουν επίσης ζητήματα ηθικής τάξης, όχι τόσο για την τρίχρονη καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων αλλά από το γεγονός ότι η ΕΥΕ προχώρησε σε προκηρύξεις προγραμμάτων από το 2006 έως το 2008, αντλώντας επιμορφωτές από το επίσημο μητρώο τη στιγμή που γνώριζε ὀτι βάσει του 3408/2005, αυτοί δεν μπορούν να πληρωθούν.
http://www.e-elme-pask.gr/epimorfosi.htm

1 σχόλια:

Παπαστάμος Βασίλης on 18/2/09, 11:07 π.μ. είπε...

Μια ακόμη καταγραφή (με χρονολογική σειρά) της υπόθεσης της μη καταβολής των δεδουλευμλένων στα ΚΣΕ μπορείτε να εντοπίσετε στη δ/νση :
διάλογοι στην ΕΛΜΕ Χανίων

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers