15 Απριλίου 2009

Η διεθνοποίηση της μόλυνσης του Ασωπού ποταμού μας αφορά όλους.

Μελέτες για τη συνεχιζόμενη ρύπανση του Ασωπού ποταμού και οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία αναμένεται να παρουσιαστούν σε συνέδριο που πραγματοποιείται την Μεγάλη Τετάρτη στις Βρυξέλλες. Διοργανωτές οι Οικολόγοι Πράσινοι.



Το συνέδριο, στο οποίο συμμετέχει ο ΣΚΑΪ, συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Τοπικής Αειφορίας και Πολιτισμού.

Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν στελέχη από τις επιτροπές περιβάλλοντος και υγείας.

Μιλώντας στο σταθμό η πρώην γενική επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη η οποία βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι στην συνάντηση με κλιμάκιο της Κομισιόν, ανακοινώθηκε ότι θα αναθεωρηθούν τα όρια του εξασθενούς χρωμίου.

Πρόσθεσε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποδέχτηκε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα με το εξασθενές χρώμιο.

Όπως είπε η κ. Καραβασίλη, η Ελλάδα παραβιάζει τις κοινοτικές οδηγίες και ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2009 η Κομισιόν δεν έχει λάβει επίσημα στοιχεία.

Έκανε γνωστό ότι το κλιμάκιο της Κομισιόν, ζήτησε από όσους διαθέτουν στοιχεία να ενημερώσουν και να τα καταθέσουν ώστε να υπάρξει άμεσος έλεγχος.

Θα παρουσιαστεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα της αμερικανίδας ακτιβίστριας Έριν Μπρόκοβιτς, ( οποία τονίζει στο μήνυμά της ότι η μόλυνση του Ασωπού είναι διεθνές περιβαλλοντικό πρόβλημα και χρειάζεται άμεση λύση).

Την ίδια ώρα, τις 30 χιλιάδες πλησιάζουν οι υπογραφές των πολιτών στην ιστοσελίδα Skai.gr/asopos που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της περιοχής.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers