20 Μαΐου 2009

Το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος αρωγό στους κατοίκους της Παλλήνης για την αποτροπή της κατασκευής του εμπορικού κέντρου στο κτήμα Καμπά.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:30

ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.


Προστέθηκε ακόμη ένα λιθαράκι από το "ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ", για το θέμα Καμπά, το οποίο εξέδωσε στις 12/5/2009 γνωμοδότηση με θέμα : Η συνεχιζόμενη φαλκίδευση της Αττικής γης.


Το σχετικό αίτημα είχε γίνει από τον Σύλλογο ΦΕΣ ‘Η ΚΑΝΤΖΑ’, ενημερωτική επιστολή του οποίου κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. Παλλήνης.


Προς

Τον Πρόεδρο κ. Ι. Σαμέλη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης

Τον Δήμαρχο Παλλήνης κο Σ. Κωσταντά

Κύριοι,

Με αφορμή την προγραμματισμένη για την Τετάρτη 20 Μαϊου 2009 συζήτηση για το γνωστό θέμα των ‘Κτημάτων ΚΑΜΠΑ’ επιθυμούμε να επαναλάβουμε για μία ακόμα φορά την θέση του Συλλόγου μας και να ζητήσουμε την συμπαράταξή σας.

Η πάγια διαχρονική θέση και οι προσπάθειες του Συλλόγου μας είναι οι χρήσεις γης και η όποια αξιοποίηση του χώρου των κτημάτων Καμπά να είναι συμβατή με την παράδοση του χώρου και την ποιότητα ζωής στον οικισμό της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό οι προτάσεις για την δημιουργία ‘Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων’ Τριτογενούς Τομέα μας βρίσκουν αντίθετους σε νομικό και αλλά και ουσιαστικό πλαίσιο.

Νομικά η προτεινόμενη ‘Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων’ δεν διαφέρει σε τίποτα ουσιαστικό από την παλαιότερη πρόταση δημιουργίας ‘Διευθετημένου Πάρκου Επιχειρήσεων’, που έχει κριθεί αρνητικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η Mutatis Mutandis νέα, αλλά στην πραγματικότητα παλαιά και κριθείσα λύση, δεν μπορεί να σταθεί ενώπιον του ΣτΕ. Επισυνάπτουμε περίληψη σχετικής γνωμάτευσης του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος (πρόεδρός του ο γνωστός πρώην πρόεδρος του Ε’ τμήματος του ΣτΕ κος Μ. Δεκλερής), η οποία οριοθετεί και την θέση του ΦΕΣ ‘Η ΚΑΝΤΖΑ’.

Επί της ουσίας το προτεινόμενο εγχείρημα αποτελεί αναμφισβήτητα πολιτιστική, περιβαλλοντολογική και οικιστική υποβάθμιση για την περιοχή. Οι όποιες βελτιώσεις έχουν προταθεί ή προτείνονται στην αισθητική του χώρου, την όχληση των γειτονικών οικισμών, το κυκλοφοριακό, τις οδικές υποδομές, την αποχέτευση κλπ, ακόμα και εάν διέθεταν την δικαιολογημένα αμφισβητούμενη αξιοπιστία ως προς την τελική πραγμάτωσή τους, απλώς

συνιστούν επιλογή ανάμεσα στο κακό και το χειρότερο.

κύριοι,

Τον Δεκέμβριο του του 2007 το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνα συγκεκριμένες αποφάσεις, που συνάδουν με την πιό πάνω πάγια θέση του Συλλόγου μας. Ακολούθησε αντίστοιχη θέση και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής. Σας καλούμε να σταθείτε συνεπείς με την ‘πολιτική υπογραφή’ σας στο πλευρό των πολιτών που εκπροσωπείτε.


Για τον ΦΕΣ ‘Η ΚΑΝΤΖΑ’


Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Ιωάννης Καπασακαλίδης - Πετράκη Γκόνου

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers