25 Μαΐου 2009

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΜΠΑ

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΜΠΑ

ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2009. ΩΡΑ 18:30

Στις 20-05-2009 επιχειρήθηκε σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ) Παλλήνης με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την Οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Περιοχής Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ.) Τριτογενούς Τομέα στο Κτήμα Καμπά»

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο δικό τους κάλεσμα και έκαναν το δικό τους κοινωνικό συμβούλιο στην είσοδο του Δημαρχείου , επιχειρηματολογώντας και απαιτώντας από τους αιρετούς της πόλης μας να τους σεβαστούν. Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής και όλων των Δημοτικών Συμβούλων Παλλήνης για το «ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ»

Οι κάτοικοι είναι αντίθετοι με το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής, που ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς στις 13 Απριλίου, που προωθεί την τσιμεντοποίησή της.

Ακόμα όμως και με αυτό το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής σε διαβούλευση και πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των 4 συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2009, είναι φανερό πια πως κάποιοι προσπάθησαν να προλάβουν την όποια εξέλιξη, και λόγω ίσως των επικείμενων εκλογών, να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παλλήνης στις 20 Μαΐου 2009. Δεν τα κατάφεραν γιατί η μαζική παρουσία των κατοίκων τους ανέβαλε αυτό το σχεδιασμό που θα τον επιχειρήσουν εκ νέου στις 27 Μαΐου 2009.

- Γιατί η Δημοτική Αρχή βιάζεται να κλείσει το θέμα «Καμπά» ;
- Γιατί δεν προέχει η επίλυση του προβλήματος της Αποχέτευσης;
- Γιατί δεν έχει αναζητήσει επίλυση προβλημάτων υποδομών της πόλης ;

Oι χρήσεις γης και η αξιοποίηση του χώρου των κτημάτων Καμπά πρέπει να είναι συμβατή με την παράδοση του χώρου και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής .

Στο πλαίσιο αυτό οι προτάσεις για την δημιουργία «Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων’» Τριτογενούς Τομέα μας βρίσκουν αντίθετους σε νομικό αλλά και ουσιαστικό πλαίσιο.

Νομικά η προτεινόμενη ΠΟΑΠΔ δεν διαφέρει σε τίποτα ουσιαστικό από την παλαιότερη πρόταση δημιουργίας «Διευθετημένου Πάρκου Επιχειρήσεων», που έχει κριθεί αρνητικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ας μελετήσουν καλά οι Δημοτικοί Σύμβουλου τα 4 συμπεράσματα της γνωμοδοτικής μελέτης του «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» που δημοσιοποιήθηκε στις 12/5/2009 ( η γνωμοδότηση πραγματοποιήθηκε με ενέργειες του ΦΕΣ «Η ΚΑΝΤΖΑ»).

1. Δεν επιτρέπεται η μεταβολή του ισχύοντος νομικού καθεστώτος του Κτήματος Καμπά, «ως ανήκοντος εν μέρει μεν (κτίρια) στο πολιτιστικό κεφάλαιο, εν μέρει δε στην γεωργική γη του Δήμου Παλλήνης (αμπελώνες κ.λπ.). Αμφότερα είναι προστατευτέα».

2. Τυχόν έγκριση Περιοχής Οργανωμένης Αναπτύξεως Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ.) Τριτογενούς Τομέως δύναται να προσβληθεί ενώπιον του ΣτΕ.

3. Ενδείκνυται η αποκατάσταση των περίφημων αμπελώνων Καμπά που θα ανεδείκνυαν την φύση του Κτήματος ως μνημείου του βιομηχανικού πολιτισμού μας.

4. Το Επιμελητήριο επιφυλάσσεται να επανέλθει εις ήν περίπτωση ήθελεν εγκριθεί η Περιοχή Οργανωμένης Αναπτύξεως Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ.) Τριτογενούς Τομέως.

Τέλος, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να απαιτήσουν, εφόσον δεν έχουν την επιστημονική γνώση, τις υπηρεσίες εξειδικευμένων Συμβούλων.

Οι Ενεργοί Πολίτες θυμίζουμε και στηρίζουμε την απόφαση 279/11/2007 του Νομαρχιακού Συμβουλίου

Πρακτικό 279/11.2007 ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  1. Δεν έχει συνταχθεί και εγκριθεί το περιφερειακό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 3 του Νόμου 2742/99 ώστε να έχουμε μια συνολική άποψη για τη φέρουσα ικανότητα της ευρύτερης περιοχής της Αν. Αττικής σε τέτοιου είδους δραστηριότητα.
  2. Με την πρόσθεση εμπορικών δραστηριοτήτων δεν επιτυγχάνονται οι κατευθύνσεις του ΡΣΑ και ειδικότερα ως προς το στόχο για την ανάσχεση της εξάπλωσης των πόλεων. Σημειώνεται δε ότι σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό ακυρώθηκε και η τροποποίηση του ΓΠΣ κατά το μέρος που (αφορούσε το κτήμα Καμπά με την υπ' αριθμ. 2675/01 Απόφαση του ΣτΕ.

Ο απλός πολίτης είναι αγανακτισμένος με όλα όσα συμβαίνουν ερήμην του και δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει η Αν. Αττική όπως έγινε η Αθήνα και ο Πειραιάς με το προηγούμενο Ρυθμιστικό σχέδιο του 1985.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers