9 Ιουνίου 2011

Το να πουλάς είτε φθηνά είτε ακριβά τις υποδομές σου, σημαίνει ότι παύει να υπάρχει κράτος. Η Βουλή θα το ευλογήσει και αυτό στον ναό της Δημοκρατίας ;

Σήμερα, η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών, φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον Κυρίαρχο Μέτοχο Deutsche Telekom την πώληση ποσοστού 10% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο έναντι του αστείου τιμήματος των 400 εκατ. €. Η συμφωνία αυτή προκαλεί έκπληξη ακόμα και στον διεθνή τύπο, με χαρακτηριστικό το άρθρο της “The Wall Street Journal” όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η γερμανική εταιρεία είχε αποκτήσει το 30% των μετοχών του ΟΤΕ έναντι 4 δις € και τώρα αποκτά άλλο ένα 10% έναντι 400εκατ €! 

Ο υπότιτλος μάλιστα του άρθρου είναι «Η Ελλάδα πουλά – φθηνά – η Γερμανία αγοράζει». Πρόκειται για μια κατάφορη κλοπή σε βάρος του ελληνικού λαού ενώ ταυτόχρονα εκχωρούνται και ουσιαστικά δικαιώματα του δημοσίου, αφού πλέον δεν θα έχει το δικαίωμα ούτε να συγκαλέσει την Γενική Συνέλευση των μετόχων!

Με ποια δημοκρατική νομιμοποίηση  ο Υπουργός Οικονομικών, παίρνει μια τέτοια πολιτική απόφαση, που είναι ΑΝΤΙΘΕΤΗ με τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης, αλλά και έρχεται  σε αντίθεση τόσο με το Σύνολο των Εργαζόμενων στον ΟΤΕ όσο και με την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού όπως αυτός τουλάχιστον εκφράστηκε στις τελευταίες Εθνικές εκλογές, είναι ένα ερώτημα που καλό θα ήταν κάποια στιγμή να μπει στον «κόπο» να μας απαντήσει η κυβέρνηση του Μνημονίου.


Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers