22 Δεκεμβρίου 2011

Ντροπή ! Στο Γέρακα γονέας κατέθεσε μήνυση εναντίον μαθητών του 2ου Γυμνασίου Γέρακα.

Η είδηση της κατάθεσης μήνυσης εναντίον μαθητών του 2ου Γυμνασίου Γέρακα. ενεργοποιεί αντανακλαστικά που ανοίγουν τις πύλες σε αλήστου μνήμης εποχές και πολιτικές καταστάσεις.

Το γονεικό κίνημα δεν χρειάζεται τώρα τέτοια αντανακλαστικά αλλά αγάπη από τους γονείς και μεγαλύτερη προσπάθεια. Θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και μέσω εκπαιδευτικών μεθόδων να αναζητηθεί η διέξοδος από τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που μας κυκλώνουν.


 Ε’ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ                             ΠΑΛΛΗΝΗ 19.12.2011

                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

·         Το Δ.Σ   της ΕΛΜΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών. Είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη να μηνύονται   12χρονα ή 13χρονα  παιδιά και να σύρονται στα δικαστήρια, γιατί έκαναν κατάληψη του σχολείου τους και- για παραμέληση ανηλίκων!-οι γονείς τους. Οι μαθητές δικαιολογημένα  διαμαρτύρονται  για την πλήρη εγκατάλειψη της εκπαίδευσης από την πολιτεία. Όταν η πολιτεία  αφήνει  τα σχολεία χωρίς βιβλία, χωρίς θέρμανση, όταν αναγκάζει τους μαθητές να  πληρώνουν  οι άνεργοι ή με μισθούς πείνας αμειβόμενοι γονείς τους   τις φωτοτυπίες, όταν τους επιφυλάσσει ένα μέλλον με ανεργία ή  με συνθήκες εργασίας που παραπέμπουν στον 19ο αι., είναι δικαίωμά τους να αγωνίζονται και να επιλέγουν τον τρόπο διαμαρτυρία τους.  Οι καθηγητές είναι στο πλευρό τους, σέβονται την αυτονομία του μαθητικού κινήματος και δε θα επιτρέψουν να σύρονται οι μαθητές τους  στα δικαστήρια.

·         Το  Δ.Σ καταγγέλλει επίσης τους γονείς εκείνους  που μηνύουν ανήλικους μαθητές για τις καταλήψεις  σχολείων. Ενοχλούνται  βέβαια  για την απώλεια μαθημάτων, αλλά δε δείχνουν την ίδια ευαισθησία ,όταν η υπουργός δεν έχει στείλει ακόμη   όλα τα βιβλία στα σχολεία, ή  αναγκάζει τους μαθητές  να   πηγαίνουν με τα  πόδια στο σχολείο τους, ή τους αφήνει χωρίς θέρμανση, για να πληρώνει η κυβέρνηση τα χρέη  στους τοκογλύφους δανειστές.

·         Στο Γέρακα  γονέας   κατέθεσε     μήνυση εναντίον ανήλικων μαθητών του 2ου Γυμνασίου Γέρακα. Τον καλούμε  να ανακαλέσει. Η εκπαιδευτική κοινότητα θα σταθεί στο πλευρό των μαθητών.

·         Καλούμε  τέλος  το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου ,τους συλλόγους γονέων των σχολείων του Γέρακα και τα15μελή μαθητικά συμβούλια να καταγγείλουν  την ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων.


 Η πρόεδρος                                                                    Ο γραμματέας
Άννα Μπαχτή                                                              Δημ.Παπαθεοδώρου

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers