7 Μαΐου 2012

Ελλάς - Γαλλία...αριστερά στην κάλπη !


«Οι Γάλλοι εξεγείρονται και οι Έλληνες επίσης. Και ήταν επιτέλους καιρός» σχολιάζει σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Times ο νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν για τα αποτελέσματα των εκλογών σε Γαλλία και Ελλάδα.

«Και οι δύο χώρες πραγματοποίησαν εκλογές την Κυριακή που ήταν στην πραγματικότητα δημοψηφίσματα της παρούσας ευρωπαϊκής οικονομικής στρατηγικής και στις δύο χώρες οι ψηφοφόροι έστρεψαν προς τα κάτω τους αντίχειρες τους. 

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πόσο σύντομα αυτές οι ψήφοι θα οδηγήσουν σε αλλαγές στην πραγματική πολιτική αλλά ξεκάθαρα ο χρόνος τελειώνει για την στρατηγική της ανάκαμψης μέσω της λιτότητας και αυτό είναι ένα καλό πράγμα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο νομπελίστας οικονομολόγος.

Σύμφωνα με το real.gr, 0 Πολ Κρούγκμαν τα βάζει με την επιμονή του Βερολίνου στην λιτότητα ως λύση για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και φέρνει το παράδειγμα της Ιρλανδίας, που αν και εφαρμόζει αυστηρά το πρόγραμμα περικοπών βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην ύφεση.

«Περιττό να πω ότι στους Γερμανούς δεν αρέσει αυτό το συμπέρασμα ούτε στην ηγεσία της κεντρικής τράπεζας. Θα επιμείνουν στις φαντασιώσεις τους για ευημερία μέσα από τον πόνο, και θα επιμείνουν ότι η συνέχιση της αποτυχημένης στρατηγικής τους είναι το μόνο υπεύθυνο πράγμα που μπορεί να γίνει. Αλλά φαίνεται ότι δεν θα έχουν πλέον την αδιαμφισβήτητη υποστήριξη από το Ελιζέ. Και ότι, είτε το πιστεύετε είτε όχι, σημαίνει ότι τόσο το ευρώ και το ευρωπαϊκό σχέδιο έχουν τώρα μία καλύτερη πιθανότητα επιβίωσης από ό,τι πριν από μερικές ημέρες νωρίτερα» σημειώνει ο νομπελίστας οικονομολόγος.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers