20 Απριλίου 2013

Οίνος και Αίνος. Πέμπτη 25 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα. Μελωδικό πολυθέαμα που γεφυρώνει την ελλ-οινική Ιστορία με την ορθόδοξη Υμνογραφία.

Η πολιτιστική εκδήλωση «Οίνος και Αίνος» είναι μία σύμπραξη του Δήμου Παλλήνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, σε συνεργασία με 1ο Γυμνάσιο Γέρακα, την Πέμπτη 25 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα στις 20:30 η ώρα.
Το κατανυκτικό αυτό δρώμενο οδηγεί τον Οίνο σε Αίνο, δηλαδή σε ευχαριστία προς Εκείνον που τον ευλόγησε, ενώ παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον η πρωτότυπη ιδέα που γεφυρώνει την ελλ-οινική Ιστορία με την ορθόδοξη Υμνογραφία. 
Ο οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου επιμελήθηκε τα κείμενα τα video και τις εικόνες στην γιγαντοοθόνη ενώ ο μουσικοσυνθέτης αδελφός του και ιεροψάλτης Βασίλης Χατζηνικολάου πλαισιώνοντας τις φιλτραρισμένες αυτές αλήθειες, διασκεύασε και ερμηνεύει ζωντανά τα τροπάρια και τους Ύμνους του πολυθεάματος.

Η εκδήλωση αυτή θεωρείται μια εναλλακτική πρόταση για την κατανυκτική περίοδο της Σαρακοστής συνδυάζοντας τον συμβολισμό της αμπέλου και του οίνου μέσα στην ορθόδοξη παράδοση και κινείται πέρα από τα όρια του ουρανίσκου.

Το «Οίνος και Αίνος» έχει παρουσιαστεί επανειλημμένα και στην Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη σημειώνοντας απίστευτη αποδοχή, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί και ένα γλυκό και παλαιωμένο Νάμα.

Στην εκδήλωση συμπράττει η χορωδία του Πολιτιστικού Προγράμματος "Ένα ποτήρι κρασί μας ενώνει" του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, με βυζαντινούς ύμνους.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers