18 Φεβρουαρίου 2009

Τεράστιες και καταγεγραμμένες οι ανάγκες για νέες σχολικές μονάδες στην Περιφέρεια Αττικής. Αρκετά με τα σχολεία κοτέτσια της περιοχής !

Άλλο ένα ερώτημα Βουλευτή Αττικής προς τους αρμόδιους Υπουργούς για το στεγαστικό πρόβλημα της γιγαντούμενης Αν. Αττικής. Αν συγκεντρώσουμε σε τίτλους τα ερωτήματα Βουλευτών με το ίδιο θέμα, δεν αρκούν αρκετές σελίδες... Στην τελευταία κατάληψη των μαθητών του 3ου (Mobile...) Γυμνασίου Παλλήνης, oι μαθητές είχαν αναρτήσει ένα τεράστιο πανώ με το μήνυμα (ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΤΣΙ!). Περάστε να δείτε και να επιβεβαιώσετε από κοντά αυτό και πολλά άλλα ανάξια προσδιορισμού του όρου "ΣΧΟΛΕΙΑ".

Ακολουθεί το ερώτημα του Βουλευτή Αττικής κ. Βρεττού.


Ντίνος Βρεττός

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Περιφέρεια Αττικής

16/2/2009

Προς κ.κ. Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Κατασκευή, αναπαλαίωση και συντήρηση 27 σχολικών υποδομών στην Περιφέρεια Αττικής μέσω ΣΔΙΤ

Είναι καταγεγραμμένη η ανάγκη για νέες σχολικές μονάδες στην Περιφέρεια Αττικής. Η ανάγκη αυτή επισημάνθηκε και στην λήψη της με αριθμό 14.4.2006 Απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τα ΣΔΙΤ, η οποία εντάσσει την κατασκευή, αναπαλαίωση και συντήρηση σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Αττικής, στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, κατόπιν αιτήματος του ΟΣΚ για υπαγωγή του στον Νόμο 3389/2005.

Στόχος αυτού του έργου όπως αναφέρεται στην απόφαση είναι η εξάλειψη της διπλοβάρδιας των σχολείων, η αντικατάσταση των μισθωμένων σχολείων με νέα δημόσια κτίρια και η αναβάθμιση ήδη λειτουργουσών σχολικών μονάδων.

Σήμερα σχεδόν τρία χρόνια μετά, οι ανάγκες για σχολικά κτίρια παραμένουν αυξημένες και τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό για την διαδικασία των υπο κατασκευή νέων σχολικών μονάδων.

Ερωτάστε κύριοι Υπουργοί

* Ποια είναι τα 27 σχολεία που πρόκειται να κατασκευασθούν μέσω ΣΔΙΤ στην Αττική;
* Γιατί τρία χρόνια μετά την έγκριση του έργου τα έργα δεν έχουν καν ξεκινήσει;
* Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των σχολείων αυτών με την υλοποίηση ως έργα ΣΔΙΤ και ποιο θα ήταν αν επρόκειτο να υλοποιηθούν ως συμβατικά έργα δημόσιας δαπανης;




Ο ερωτών βουλευτής


Ντίνος Βρεττός

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers