24 Μαρτίου 2009

Για να πας στη Πόλη πρέπει πρώτα να περάσεις να δεις τους συγγενείς σου στο χωριό. Ο ΟΑΣΑ φροντίζει γιαυτό!

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Γραβιάς 5 και Σπετσών 16, Παλλήνη Αττικής, Τ.Κ.:15351,
E-mail: anespa2001@gmail.com

ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
2) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
3) ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
4) ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
5) ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΛΕΩΦΩΡΕΙΩΝ
6) ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Ο.Α.Σ.Α.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
2) ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΠΑΛΛΗΝΗ 20-03-2009

ΘΕΜΑ: ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 314

Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
Κύριε Νομάρχη, κυρίες και κύριοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι,
Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Κύριοι Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι

Σας διαβιβάζουμε επιστολή κατοίκων της Παλλήνης και παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ…. .ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 314 ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΆΜΥΝΑΣ;

Όπως είναι γνωστό από 16 Φεβρουαρίου 2009 το ΜΕΤΡΟ, λόγω έργων, δεν πραγματοποιεί δρομολόγια από το σταθμό της Εθνικής Άμυνας μέχρι το αεροδρόμιο.

Η αφετηρία όμως της λεωφορειακής γραμμής 314 δεν μεταφέρθηκε στο σταθμό της Εθνική Άμυνας, αλλά παρέμεινε στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Για την εξυπηρέτηση του κοινού ο ΟΑΣΑ δρομολόγησε λεωφορειακές γραμμμές από το σταθμό της Εθνικής Άμυνας προς το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι επιβάτες που μετακινούνται με ΜΕΤΡΟ από το κέντρο με προορισμό την Παλλήνη να χρειάζεται να αλλάξουν δύο λεωφορεία από το σταθμό της Εθνικής Άμυνας….. ( το ένα για να φτάσουν στην Δουκίσσης Πλακεντίας και το 314 για να πάνε στην Παλλήνη…).

Το μόνο λεωφορείο που εξυπηρετεί από την Εθνική Άμυνα είναι το 305 (λεωφορείο με κατεύθυνση τη Λούτσα ….) Γυρίσαμε χρόνια πίσω… Ένα λεωφορείο μονίμως γεμάτο τις ώρες αιχμής…
Φανταστείτε το Καλοκαίρι τι έχει να γίνει…. Όσον αφορά το λεωφορείο 315 δεν διευκολύνει τo σύνολο των κατοίκων της Παλλήνης.
Είναι ίσως καιρός τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας να ασχοληθούν και με την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

Επειδή μέλημα ΟΛΩΝ των θεσμοθετημένων οργάνων της Πολιτείας είναι η εξυπηρέτηση του ΠΟΛΙΤΗ επιβάλλεται ΑΜΕΣΑ η λεωφοριακή γραμμή 314 να έχει αφετηρία το σταθμό ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.

Θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πρωτοβουλίες των εκπροσώπων των θεσμοθετημένων οργάνων της Πολιτείας για την προώθηση της ικανοποίησης του δίκαιου αιτήματος κατοίκων της Παλλήνης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.


ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Σ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ - ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΙΠΗΣ
ΤΗΛ. 6936028152 - ΤΗΛ. 6946271213

Άμεση υπήρξε η πρωτοβουλία του Βουλευτή Αττικής κ. Ντ. Βρεττού. Ακολουθεί η επιστολή του προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών.


Ντίνος Βρεττός

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Περιφέρεια Αττικής

23/3/2009

          ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών

Θέμα: Προσαρμογή δρομολογίων ΟΑΣΑ μετά την διακοπή του ΜΕΤΡΟ, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Παλλήνης

Σε προγενέστερες ερωτήσεις μου είχα θέσει το ερώτημα ποιες ρυθμίσεις θα ισχύσουν όσο θα διαρκέσει η διακοπή του ΜΕΤΡΟ στον Σταθμό Παλλήνης.

Καμία προσαρμογή των δρομολογίων του ΟΑΣΑ δεν έγινε μετά τις 16 Φεβρουαρίου 2009, που έγινε η διακοπή του ΜΕΤΡΟ στην Παλλήνη, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχα λάβει.

Σήμερα, οι κάτοικοι της Παλλήνης εξυπηρετούνται από τον σταθμό της Εθνικής Άμυνας ουσιαστικά από την γραμμή 305 (Γραμμή Αρτέμιδας) και την γραμμή Α5 (Ακαδημία-Ανθούσα).Η μοναδική γραμμή 315, δεν εξυπηρετεί τους κατοίκους του κέντρου της πόλης.

Η αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής 314 παρέμεινε στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Για την εξυπηρέτηση του κοινού ο ΟΑΣΑ δρομολόγησε λεωφορειακές γραμμές από το σταθμό της Εθνικής Άμυνας προς το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι επιβάτες που μετακινούνται με ΜΕΤΡΟ από το κέντρο με προορισμό την Παλλήνη να χρειάζεται να αλλάξουν δύο λεωφορεία από το σταθμό της Εθνικής Άμυνας για να φτάσουν στην Παλλήνη.

Εκατοντάδες κάτοικοι ταλαιπωρούνται καθημερινά, μετακινούμενοι στον προορισμό τους και δικαιολογημένα διαμαρτύρονται.

Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Παλλήνης, σε επιστολή διαμαρτυρίας ζητάει την παρέμβαση της πολιτείας στην επίλυση του θέματος, ζητώντας την μεταφορά της αφετηρίας της γραμμής 314 στην Εθνική Άμυνα.

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ

Προτίθεστε να τροποποιήσετε τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΑ, για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Παλλήνης

Ο ερωτών βουλευτής

Ντίνος Βρεττός

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers