19 Ιουλίου 2009

ΚΑΜΠΑΣ. Οι «κοτζαμπάσηδες» του δήμου κώφευσαν και «έκλεισαν τα μάτια τους» στα γνωστά από άλλα εμπορικά κέντρα προβλήματα.

Οι "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σχετικές με την επιχειρούμενη κατασκευή του εμπορικού κέντρου στο κτήμα Καμπά και θα σας κρατούν σε ετοιμότητα για τις επόμενες ενέργειες της τοπικής κοινωνίας.

Ας μη βιάζονται όσοι έχουν αναλάβει να μας σώσουν από τους βαρβάρους... Από πλειοδοσίες, η ιστορία του τόπου είναι γεμάτη. Η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη με όσα συμβαίνουν και το ψήφισμα των 14 κύριων φορέων της είναι μόνο η αρχή για όσα θα ακολουθήσουν.
Αιχμηρό δημοσίευμα από την εφημερίδα "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ" της 16ης Ιουλίου 2009 για το Κτήμα Καμπά και την θυσία του στο βωμό πολλών και ποικίλων συμφερόντων...


Εμπορικό μεγαθήριο στο Κτήμα Καμπά...


Με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης και χαμηλούς τόνους από την αντιπολίτευση «έπεσαν οι αγωνιστικές μάσκες»

Παρά την όποια δήθεν αγωνιστική στάση κρατούσε το προηγούμενο διά­στημα η δημοτική αρχή της Παλλήνης, εγκρίθηκε τελικά από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου η ανέγερση εμπορικού κέντρου - μεγαθηρίου, έκτασης, 92.000 τ.μ. στο Κτήμα Καμπά από την εταιρεία «REDS Α.Ε.» συμφερόντων Μπόμπολα.

Οι «κοτζαμπάσηδες» του δήμου κώφευσαν και «έκλεισαν τα μάτια τους» στα γνωστά από άλλα εμπορικά κέντρα προβλήματα που θα αντιμε­τωπίσουν οι δημότες της περιοχής και «άνοιξαν την αγκαλιά τους» στην κατα­σκευάστρια εταιρεία.

Ξεπεράστηκαν ως δια μαγείας οι σοβαρές επιπτώσεις που θα υπάρξουν από τη λειτουργία του στο περιβάλλον, στο κυκλοφοριακό, στις περιουσίες των δημοτών, στα σχολεία που βρίσκονται περιμετρικά του Κτήματος Καμπά, ενώ έκλεισαν τα μάτια στις σοβαρότατες επιπτώσεις που θα υπάρξουν στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της περιοχής, αφού οι επιχειρήσεις αναμένεται να «χτυπηθούν » ιδιαιτέρως.

Για άλλη μια φορά οι πολίτες της Παλλήνης βρέθηκαν στο ίδιο έργο θεατές, με τη δημοτική αρχή να μη λαμβάνει υπόψη της την κατηγορηματική άποψη των πολιτών για τη μη ανέγερση του Εμπορικού Κέντρου.

Η παράταξη του δημάρχου Σπύρου Κωνσταντά που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, το προηγούμενο διάστημα είχε επιδοθεί σε ένα τεράστιο παζάρι να το τι «δωράκι» θα κάνει η εταιρεία στον δήμο, ως δήθεν ανταποδοτικά για τη ζημιά που θα υποστεί η περιοχή. Τελικά κατάφεραν, εκτός από το ότι το ερειπωμένο με ευθύνη του δήμου παλαιό εργοστάσιο Καμπά θα αναπαλαιωθεί με έξοδα της ιδιοκτήτριας εταιρείας Μπόμπολα, να δοθούν και ακόμη άλλα δυο τρία «δωράκια», για το καλό δήθεν της Πόλης.

Μιλάμε για «τεράστιες» κατακτήσεις… Μεγάλη ευθύνη λοιπόν για όσα αναμένεται να γίνουν, έχουν και οι παρατά­ξεις Μπουντουβά και Γκοτσόπουλου που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η παράταξη του πρώτου, αν και ψήφισε κατά της πρότασης, φέρει μεγάλες ευθύνες γιατί η συστηματική ολιγωρία της να πάρει αποφάσεις για το θέμα αυτό, για λόγους ισορροπίας προς όλες τις κατευθύνσεις (δημότες και επιχειρηματίες), άφησε το θέμα να «ωριμάσει», κάτι που βόλευε και τον δήμαρχο… Στην ουσία δηλαδή, με τις κινήσεις του έχει στόχο να πάρει χωρίς μεγάλες αντιδράσεις το χρίσμα για την υποψη­φιότητα στις εκλογές του 2010…

Από την πλευρά τώρα του ΣΥΡΙΖΑ και του επικεφαλής της παράταξης Γκοτσόπουλου, θα πρέπει να πούμε ότι λίγες μέρες πριν από τις ευρω­εκλογές είχε πατήσει γκάζια και είχε αυξήσει τους «αγωνιστικούς τόνους»... Κινητοποιήσεις στο δημαρ­χείο, μαγκιές, εκτόξευση μπουκαλιών ήταν το κύριο μενού της αγωνιστικής δραστηριότητάς της. Μετά όμως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που δημιούργησε πολλές κόντρες στο εσωτερικό της παράταξης, κρατήθηκε μια «μετριοπαθής» στάση στο δημοτικό συμβούλιο, που οδήγησε στο να ψηφίσει ήρεμα κατά της πρότασης, χωρίς μεγάλη φασαρία.

Από την πλευρά τέλος της παράτα­ξης του ΚΚΕ, ο επικεφαλής της Νίκος Βλασόπουλος, αν και δεν εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο, τοποθετήθηκε εναντίον της ανέγερσης του εμπορικού κέντρου, αλλά κυρίως εναντίον των πολιτικών που στηρίζουν αντιλαϊκές επιλογές, επιτρέπουν την ανέγερση εμπορικών κέντρων και την υποβάθμιση της Ανατολικής Αττικής. Κατηγόρησε το δημοτικό συμβούλιο ότι δρα εναντίον των συμφερόντων της πόλης και κάλεσε τον κόσμο να ορθώσει το ανάστημα του.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers