15 Ιανουαρίου 2010

Αναζητούνται πράξεις βοήθειας και αλληλεγγύης για τα θύματα του σεισμού της Αιτής.

Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει απαθής όταν μια από τις πλέον φτωχές χώρες στον κόσμο, η Αιτή, διαλύεται από μια φυσική καταστροφή όπως ο σεισμός των προηγούμενων ημερών.
Ποιός θα φανταζόταν όμως πως η νεώτερη ιστορία της Ελλάδας θα συνδεόταν με αυτή τη μικρή χώρα η οποία και μας αναγνώρισε ως κράτος, μεσούσης της ελληνικής επανάστασης κατά των Τούρκων το 1822.
Οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής μέσω των Φορέων και Συλλόγων δεν θα μείνουμε απαθείς. Ακόμη και τώρα που τα οικονομικά μας δοκιμάζονται, θα κάνουμε το καθήκον μας.

Θα υπάρξουν πρωτοβουλίες τις επόμενες ημέρες τόσο από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Ανατολικής Αττικής όσο και από Συλλόγους Γονέων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια μορφή για αποστολή βοήθειας.

Η τραγωδία του αϊτινού λαού μάς συγκλονίζει όλους! Ιδιαίτερα, όμως, οι Έλληνες έχουμε ένα χρέος παραπάνω: Η μικρή και φτωχή αυτή χώρα είναι η πρώτη που αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 διά του Προέδρου της Μπόγιερ:

«Το πρώτο κράτος που αναγνώρισε την ελληνική επανάσταση επίσημα ήταν η Αϊτή, ο Boyer έστειλε στις 15.01.1822 έγγραφο στην ελληνική επιτροπή του Παρισιού απαντώντας στην αίτηση των Κοραή, Πίκκολου και Βογορίδη, στο οποίο ανάγγελλε την αναγνώριση της ελληνικής προσωρινής διοίκησης και ευχόταν την νίκη της επανάστασης».(Τάσος Βουρνάς, Ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, Αθήνα,εκδ. Τολίδης, σελ. 94.)

* Μάλιστα, μόλις που τελείωσε τον δικό της απελευθερωτικό πόλεμο εναντίον των Γάλλων αποικιοκρατών, κατεστραμμένη οικονομικά, και έστειλε στο Παρίσι, στον ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ ΚΟΡΑΗ, 25 τόνους καφέ να εκποιηθούν, για να αγορασθούν όπλα για τον δικό μας αγώνα. Επίσης, έστειλε 100 εθελοντές, μαύρους στρατιώτες, να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελλήνων, αν και δεν έφτασαν ποτέ, αφού πιθανόν σφαγιάστηκαν από Γάλλους .

* Πόσοι Έλληνες τα γνωρίζουμε αυτά ή τα θυμόμαστε;

Ας τους θυμηθούμε τουλάχιστον τώρα!

* Προξενείο Αϊτής:οδός Βασ. Σοφίας 26-28, Μαρούσι
Τηλ. 210 6123014

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers