9 Φεβρουαρίου 2009

Κανένα παζάρι για το "Κτήμα Καμπά".

Αναδημοσίευση του άρθρου του Φιλοπρόοδου Εξωραϊστικού Συλλόγου "H KANTZA" από την εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ" της 6ης Φεβρουαρίου 2009.


Πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, τόσο οι προβληματισμοί που αναπτύσσονται στο άρθρο όσο και τα στοιχεία από όσους εμπλέκονται ή θα εμπλακούν με την υπόθεση ¨Κτήμα Καμπά".Εξάλλου με μια προσεκτική περιήγηση στην ιστοσελίδα του"ΦΕΣ", μπορεί να διαβάσει κανείς στο Ενημερωτικό Δελτίο Ιανουαρίου 2009 το άρθρο,

"Κτήματα Καμπά - Ακατανόητη Σπουδή να προωθηθεί η ΠΑΠΔ",

όπου επαναδιατυπώνονται οι ίδιοι προβληματισμοί.


Η κοινωνία είναι σταθερά και αμετάκλητα απέναντι σε οποιαδήποτε ...συνεννόηση.

Εμείς απλά επαναλαμβάνουμε αυτό που συνέχεια υποστηρίζουμε.

ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ.

Η ανάπτυξη και η πρόοδος ενός τόπου επιτυγχάνονται με τη δημιουργία υποδομών και όχι εμπορικών κέντρων.

Η πρώτη προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών στο τεράστιο κύμα προσέλευσης νέων κατοίκων στην περιοχή που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και αυξάνεται καθημερινά.

Πρώτη προτεραιότητα και υποχρέωση της Πολιτείας είναι η κατασκευή ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ στο Δήμο μας όπως και στους υπόλοιπους Δήμους της Αν. Αττικής, και όχι η λήψη αποφάσεων του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για τον χαρακτηρισμό της έκτασης του κτήματος Καμπά ως Π.Ο.Α.Π.Δ.

Η Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να διαφυλάξει την ποιότητα ζωής της περιοχής μας.

Οι ενεργοί πολίτες έχουν και γνώσεις και δυναμική και έχουν πιστέψει ότι μπορούν να αποτρέψουν την απόφαση χωροθέτησης του μεγαθηρίου.

Στην περιοχή μας έχουν εγκατασταθεί τεράστια έργα τα οποία έχουν επιφέρει δυσβάσταχτη επιβάρυνση στους κατοίκους, χωρίς ωστόσο η ίδια η Πολιτεία να έχει μεριμνήσει για ένα πλαίσιο χωροτακτικού σχεδιασμού και ενός προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχή.

Είναι σημαντικό να αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε ένα ανθρωποκεντρικό περιβάλλον και να διασφαλίσουμε μια ποιότητα ζωής για τις επόμενες γενιές.

Τέτοιες πρωτοβουλίες στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα ενεργοποίησης των τοπικών κοινωνιών για την έγκαιρη λήψη μέτρων και αλλαγή συμπεριφοράς στην κατεύθυνση της ουσιαστικότερης περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Μπείτε στην Ομάδα Πρωτοβουλίας στο Facebook με τον ακόλουθο τίτλο και δείτε κάθε τι νεώτερο

ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ


Οι ανάγκες των κατοίκων ή η εξυπηρέτηση της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ REDS ;;;

Αυτό δεν αναγνωρίζεται σαν δίλημμα από την Δημοτική Αρχή.

Η απάντηση είναι εύκολη.

Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εταιρείας !!!!!!!

Γιατί πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε:

α. την αδικαιολόγητη καθυστέρηση μετά 6 μήνες στη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να εκφράσει την θέληση των κατοίκων της περιοχής στη νέα πρόταση της εταιρείας

β. πως λέμε ώδινεν όρος και έτεκεν μύ; Αυτό ακριβώς!!! Η απόφαση περιορίστηκε σε σημεία διαφωνίας και δεν καταδίκασε την πρόταση στο σύνολό της.

γ. τις συναντήσεις στον Οργανισμό Αθήνας (ΥΠΕΧΩΔΕ)-γνωστό για τις πλείστες εξυπηρετήσεις του στην εταιρεία-, του Δημάρχου με εκπροσώπους του Οργανισμού και της εταιρείας χωρίς την συμμετοχή της Νομαρχίας, της Αντιπολίτευσης, εκπροσώπων των κατοίκων, όποιους δηλαδή θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ενισχυτικά για τα συμφέροντα του Δήμου.

δ. την ενημέρωση εσπευσμένα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο –μη το μάθουν παραέξω και μας έρθουν τίποτα κάτοικοι– της ευγενούς και συνεργάσιμης αντιπολίτευσης η οποία με δυσκολία διαφοροποιήθηκε στο τέλος

ε. τις νέες συναντήσεις –άτυπες μα ουσιαστικές– εν αγνοία των δημοτών και των φορέων της περιοχής.

Εμείς ρωτάμε

με ποια θέση πάει ο Δήμος σ΄αυτές τις συζητήσεις;

Τι βάζει στο τραπέζι; και με ποιανού την άδεια; Γιατί δεν γράφτηκε σε κανένα πρόγραμμα συνδυασμού ότι στόχος τους ήταν η δημιουργία mall στον Καμπά;

Έχει εκπονήσει μια μελέτη, ένα σχέδιο δράσης, έχει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την έγκριση των κατοίκων και πάει με αυτά να διαπραγματευτεί;

ή γλύφει τα κόκαλα και εκστασιάζεται με τα καθρεφτάκια που πετάει σε μας τους ιθαγενείς η εταιρεία;

Προτεραιότητα του Δήμου Παλλήνης είναι το mall της REDS ;;;

-Αντί να πιέσουν τον Οργανισμό Αθήνας για τα σχέδια ένταξης στο σχέδιο των περιοχών που μένουν χρόνια στα χαρτιά (και στις διάφορες φάσεις) και που αφορούν τις περιουσίες και την ποιότητα ζωής χιλιάδων συμπολιτών μας (σχολεία– δρόμους- ύδρευση– άθληση– κατοικία– ελεγχόμενη εμπορική δραστηριότητα),

Αντί να αποκλείσουν οποιαδήποτε συζήτηση πριν προχωρήσουν οι εντάξεις στο σχέδιο και το Γενικό Πολεοδομικό (που αφορούν το μέλλον της πόλης μας και πως αυτή θέλουμε να είναι),

Αντί να απορρίψουν κάθετα τη δημιουργία ενός ναού υπερκατανάλωσης δίπλα στα σχολεία και τις κατοικίες αποτιμώντας το κόστος για την νέα γενιά, (γιατί πιο παιδί θα συγκεντρωθεί να διαβάσει; ποιο παιδί δεν θα αισθανθεί φτωχό απέναντι σε όλα αυτά τα καλούδια που θα του προσφέρει το mall; ποιο παιδί θα αντισταθεί στην πρόκληση όταν θα ναι λίγα μέτρα από το σπίτι του με τα πόδια;)

Αντί να παλέψουν για τους επιχειρηματίες της περιοχής που θα χρεοκοπήσουν, για τον κοινωνικό ιστό που θα καταστραφεί,

συζητάνε πως θα περιορίσουν τις επιπτώσεις από την δημιουργία του «mall».

Και αυτό το παρουσιάζουν σαν κατόρθωμα!

Να σε κάψω Γιάννημ να σ΄ αλείψω λάδι.

Μα δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις αν δεν δημιουργηθεί το mall !!!!

Κι είναι στο χέρι μας, στο χέρι των κατοίκων να μην επιτρέψουμε την δημιουργία του. Μόνο με την συναίνεση μας μπορούν να το προχωρήσουν.

Αυτό το ρόλο παίζει σήμερα η Διοίκηση του Δήμου. Να καλλιεργήσει την απαισιοδοξία, τον υποτιθέμενο ρεαλισμό και να πετύχει την αποδοχή μας προς όφελος της εταιρείας.

Ας τους διαψεύσουμε !!!!!!!!

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers