13 Ιουνίου 2009

400 εκατ. Ευρώ περιμένουν την έναρξη των έργων αποχέτευσης, για να χρηματοδοτηθούν. 10η Αναγγελία. Σε ένα μήνα...η επόμενη !

Σας μεταφέρουμε την είδηση από την πηγή της, την ιστοσελίδα του Βουλευτή Αττικής κ. Απ. Σταύρου.

Πείστηκε επιτέλους ο κυβερνητικός και ιδιαίτερα συμπαθής στους Μεσογείτες, βουλευτής κ. Σταύρου ότι ο κόσμος είναι έτοιμος για αντάρτικο και οι όποιες δικαιολογίες από πλευράς ΥΠΕΧΩΔΕ αναδεικνύουν την ανικανότητα πλέον του ίδιου του Υπουργού, ο οποίος το μόνο που ξέρει να λέει όλα αυτά τα χρόνια, είναι, βρείτε τα εσείς εκεί στην Αττική.

Τα τεράστια περιβαλλοντικά ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί όλα αυτά τα χρόνια θα εμπλέξουν όχι μόνο τη Νέα Δημοκρατία που δεν έχει κάνει τίποτα αλλά και το ΠΑΣΟΚ που υπεκφεύγει προτείνοντας μισές λύσεις, σχεδόν παραμονές εκλογών, ενώ δεν έχει πάρει σαφή θέση και δέσμευση για το τι ακριβώς θα πράξει. Πράσινη Ανάπτυξη ΝΑΙ αλλά με σαφήνεια και έτοιμο σχέδιο ΠΡΟ των εκλογών. Ο πολίτης έχει σταματήσει προ πολλού να μοιράζει λευκές επιταγές, πόσω μάλλον τώρα που είμαστε και εν μέσω κρίσης.

Οι Ενεργοί πολίτες μέσω των Συλλόγων και Φορέων της Ανατολικής Αττικής έχουν αναδείξει όλα τα θέματα με πολλούς τρόπους τα τελευταία χρόνια. Οι Βουλευτές είχαν επανειλημμένα την ευκαιρία να διατυπώσουν απόψεις. ΛΥΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

Στο τελευταίο κάλεσμα στις 28 Απριλίου στην Νομαρχία Αν. Αττικής, οι Οργανώσεις Πολιτών ξανάδωσαν την ευκαιρία στους Βουλευτές και εκπροσώπους όλων των κομμάτων να μας δώσουν απαντήσεις. Δεν βλέπουμε μέχρι τώρα κανένα φως στο τούννελ.

Δίκαια λοιπόν ο κ. Σταύρου δεν πείθεται από τα 400 εκατ. Ευρώ, που ανακοίνωσε ο κ. Σουφλιάς, ότι περιμένουν την έναρξη για τη χρηματοδότηση των έργων αποχέτευσης.

Αυτή η δραστηριοποίηση, έστω και μ' αυτό τον τρόπο κάπου θετικά πρέπει να οδηγήσει. Μην ξεχνάμε ότι το ΕΣΠΑ 2009-2013 έχει ημερομηνία λήξης και αν χαθούν και αυτά τα κοινοτικά χρήματα, μην ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.

Διαβάστε τη δημοσίευση από το γραφείο τύπου του βουλευτή κ. Σταύρου



ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗ
ΖΗΤΗΣΕ Ο κ. Α. ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. Γ. ΣΟΥΦΛΙΑ

Την άμεση και επιτακτική ανάγκη προώθησης των έργων αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική ζήτησε ο Βουλευτής Αττικής κ. Απόστολος Σταύρου από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά.

Ο κ. Σταύρου περιέγραψε την απαράδεκτη κατάσταση και την άθλια εικόνα της Ανατ. Αττικής από την έλλειψη αποχετευτικού δικτύου και τους κινδύνους που συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων. Χιλιάδες βόθροι μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και ακάθαρτα νερά ρέουν στους δρόμους νυχθημερόν.

Ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι γνωρίζει την κατάσταση, ότι 400 εκατ. Ευρώ περιμένουν την έναρξη για τη χρηματοδότηση των έργων αποχέτευσης, αρκεί οι δήμαρχοι και πρόεδροι των Δήμων και Κοινοτήτων να συμφωνήσουν στην εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο κ. Σουφλιάς, έχει αποφασίσει να καλέσει σύντομα σε σύσκεψη όλους τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση και να αρχίσουν τα έργα της αποχέτευσης.

Ο κ. Σταύρου ζήτησε την άμεση καταβολή ποσού 3 εκατ. Ευρώ για τη χρηματοδότηση της κοινής αποχέτευσης των Δήμων Μαρκοπούλου, Καλυβίων και της Κοινότητας Κουβαρά που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Ο κ. Σταύρου είχε επίσης συναντήσεις με το γενικό γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Ευάγγελο Μπαλτά και τον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ κ. Κ. Κωστούλα, σχετικά με το θέμα της αποχέτευσης και ενημερώθηκε πλήρως για τους σχεδιασμούς του ΥΠΕΧΩΔΕ.

ΠΗΓΗ : Ιστοσελίδα Βουλευτή Αττικής κ. Απ. Σταύρου

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers